DAHA GÜZEL BİR YAYLADAĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

DAHA GÜZEL BİR YAYLADAĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede gerçekleşen çalışmaları Hataylı tarihçi Ali Rıza Tütüncüoğlu’na değerlendirdi.

Hatay’ın yıldızı en çok parlayan ilçelerinin başında gelen Yayladağı’nda başarının mimarı olan Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede depremin ardından yaşanan sürecin yanı sıra yapımı tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Başkan Yalçın, mahallelerde kalan vatandaşların yakacak sıkıntısı yaşamayacağını, devam eden yol çalışmaları ile trafik sıkışıklığının yaşanmayacağını ve devam eden çalışmalarla Yayladağı’nın her geçen gün daha güzel bir ilçe haline geleceğini belirtti.

YAYLADAĞILILAR ATA TOPRAKLARINA DÖNDÜ

Başkan Yalçın yaptığı açıklamada; “Deprem öncesinde nüfusumuz 37 bindi. Şimdi 47 mahallede nüfusumuz 67 bine yükseldi. Hemşerilerimiz ata topraklarına geri döndü olarak değerlendiriyoruz. Depremde Yayladağı merkezinde problem olmadı ama diğer ilçelerde yaşayan Yayladağılı hemşerilerimizden çok sayıda kayıp verdik. Depremin ilk günlerinde barınma sorununa yöneldik. Şu anda vatandaşlarımız arazilerine evlerini yapmaya devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre zeminde kayma da olmadığı için vatandaşlarımız bu konuda daha rahatlar. Devletimiz de bu konuda hızlı adım attı ve köy evlerimiz hızla yapılıyor. Belediye olarak dağıtığımız konteynerlerimiz var. Dağıtımlarımız sürüyor. Köylerimizde 900’den fazla yıkım olan bölüm var. Buralara konteyner dağıtımlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız da kendi alanlarında 1500’den fazla ev yaptı. Bu da barınma sorununun çözümü için bir avantaj. 4953 ailemizin 1600’ünün barınma sorunu giderilmiş durumda. TOKİ 464 konutu ihale etti. Kayapınar mevkiinde yerini de belirledik. Bu da hemşerilerimize sürprizimiz olsun.

ÇALIŞMALARIMIZI 2 KATINA ÇIKARDIK

Önceden 11 temizlik aracımız vardı. Depremin ardından artan nüfusu da göz önüne alarak vardiyayı 2-3 katına çıkardık. Eleman sayımızı da araç sayımızı da arttırdık. İş insanlarımız da araç gereçleriniz bizlere tesis ettiler. Onlara çok teşekkür ederim.

HİZMETLERE RAĞMEN BORCUMUZU AZALTTIK

Nüfusumuzun artmasından dolayı altyapı eksiğimiz bulunuyor. Bununla da mücadele ediyoruz. İlçe belediyemize deprem sürecinde kamu kaynaklı 400 Milyon TL’den fazla gelir kazandırdık. Tüm bunların yanı sıra ilçemize yaptığımız hizmetler var. Emtia fiyatlarının artması, kilit parke taş duvar, yol çalışmalarımız, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı hizmetleri de yapıyoruz ve rutin hizmetlerimiz tüm mahallelerde sürüyor. Tüm mahallelerde izimiz var. Tüm bunlara rağmen belediyemizin borcunu da azaltmayı başardık. Net borcumuz 15 Milyon TL bandındadır. Şeffaf belediyecilik yapıyoruz ve her meclis toplantımızda borcumuzu da açıklıyoruz. İlçe merkezimize temiz içme suyunu getiriyoruz. Gelecek ayın ortalarında içilebilir suya ilçemiz kavuşacak. Yol, su ve elektrik hizmetlerinin hiçbiri bizde değil. Ancak vatandaşlarımız bizden hizmet bekliyor.

DOĞALGAZ HİZMETİMİZİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURACAĞIZ

Yayladağı, Antakya’ya göre 7 derece daha soğuk olduğu için kötü kömür kullanamıyoruz. Ancak kömür kullandıkça havamız kirleniyor. Ancak doğalgaz havayı kirletmiyor. Vatandaşımız 22 Bin TL’ye yakın kömür bedeli ödemek durumunda. Bunun yanında mutfak tüpü ve sıcak su için harcanacak bedel çok daha fazla yüksek olacak. Ancak doğalgaz kullanan vatandaşlarımızın hem ısınma sorunu giderilecek, hem mutfak tüpü hem sıcak su sorunu daha ekonomik koşullarda ortadan kalkacak. Bu kış gelmeden vatandaşımıza doğalgazı kullanım imkanı sunacağız. Vatandaşlarımızın abonelik işlemlerini yapabilmeleri için de 2 adres tahsis ettik. 2 bin evimiz doğalgaz hattı üzerinde bulunuyor. Geçen hafta toplantı yaptık vatandaşlarımıza aktardık. Vatandaşlarımız doğalgaza harcayacağı bedeli 3 senede amorti edecektir.

PLANSIZ YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Vatandaşlarımız depremden çıktı. Profilin kenarına hiçbir bağ olmadan briket ören vatandaşımız var. Bu tür yapılara izin vermeyeceğiz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak için bu tür yapılara görüldüğü anda izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız bizi öcü olarak görmesin. Biz vatandaşlarımıza daha sağlıklı alanlar sunmak için görevdeyiz. Biz imarsal alanlara yapılaşmaya izin veriyoruz.

VATANDAŞLARIMIZ BİZİ MOBİL UYGULAMA İLE BİZLERİ TAKİP EDEBİLİR

Biz deprem ayında mobil uygulamamızı tanıtmayı planlıyorduk. Ancak deprem dolayısıyla aksama yaşadı. Vatandaşlarımız Yayladağı Belediyesi mobil uygulaması üzerinden bize ulaşabilir, çalışmalarımızı takip edebilir. Açık işyeri, açık eczaneleri bulabilir, meclis kararlarımızı görebilir, kadın kooperatifimizin ürünlerini inceleyebilir. Yayladağı ile ilgili aklınıza gelen ne varsa oradan ulaşılabilecek. Tüm vatandaşlarımızı mobil uygulamamızı telefonlarına yüklemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.