DEFNE’YE ULUSLARARASI TANITIM

DEFNE’YE ULUSLARARASI TANITIM

Mitolojide, Apollo’nun aşık olduğu Defne arasında yaşanan kovalamaca, İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Teknolojileri Bölümü için bir proje çalışmasına dönüştü.
Yerel seçimlerde kentsel dönüşümün benimsenmesi sektörü memnun etti
Yerel seçimlerde kentsel dönüşümün benimsenmesi sektörü memnun etti
İtalya ve Ürdün ortakları gerçekleştirilen projeyle Hatay’ın özel ağacı olan Defne’nin anlatılması büyük beğeni topladı. Zoom aracılığıyla gerçekleştirilen sunum,. İtalya ve Ürdün ortakları tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
Çalışmaya ilişkin bilgiler veren İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Teknolojileri Bölümü Şefi Özlem Eren, projelerinin, İtalya ve Ürdün ortaklı olarak yürütüldüğünü kaydederek “Projede üstlendiğimiz kıyafet tasarımı bölümü için bir sunumumuz oldu. Bizler, Hatay’ın yöresel kıyafetlerini tanıtacaktık. Biz neden esinlendik. Yöresel kıyafetlerden çok, mitolojik bir efsane olan Hatay’a özgü Defne ve Apollo hikayesinden etkilendik. Bundan kısaca söz etmem gerekirse Apollo, ışık tanrısı Zeus’un oğlu. Defne’nin peşinden gider. Defne’yi bir anda görür ve ona aşık olur. Fakat Defne, Apollo’dan ürker ve ondan kaçmaya başlar. Apollo ise onun peşini hiçbir zaman bırakmaz. Sonra Defne koşar koşar, belli bir yerden sonra yorulur ve derki ‘Toprak ana lütfen bana yardımcı ol. Bana bir şeyler yap ve beni bu insandan kurtar’. Toprak ana aynı şekilde ona cevap verir ve Defne, bir defne ağacına dönüşür. Apollo bunu gördükten sonra Defne’nin yanına gider, ona sarılır ve ağacın içindeki atan kalbini duyar. Der ki; “Sen artık benim kutsal ağacımsın. İkimizin adı her zaman yan yana anılacaktır. Senin yapraklarını her zaman başımda taç olarak taşıyacağım.” Defne bu güzel kelimeleri duyunca dallarını eğerek Apollo’ya bir saygı duruşunda bulunur. Şimdi bahsettiğimiz bu hikaye şu anda Hatay’ın Harbiye bölgesinde geçmektedir” diye konuştu.
Defne ağaçlarından oluşan bir taç, yaka ve bel kısmı yaptıklarını anlatan Özlem Eren, şöyle konuştu: “Defne Hatay için çok özel bir bitki ve ağaçtır. Hem sabun yapımında hem krem hem de ilaç olarak kullanıyoruz. Biz de bunu tanıtmak istedik. Bugün bu yaptığımız projeyi zoom bağlantısıyla beraber İtalya, Ürdün ve diğer ortaklarımıza tanıttık. Bir ders boyunca hikayeyi anlattık. Çocuklarımız da burada kıyafetin tanıtımını yaptılar. Böylelikle çok beğendiklerini dile getirerek dersimizin sonuna geldik. Bu elbiseyi ne kadar süredir bitirdiğimizi sordular. Ne kadar kumaş harcadınız dile sordular. Bize çok değişik bir sunum olduğunu, mitolojik bir efsane olduğu için çok fazla ilgilerini çektiğini söylediler. Ağaca dönüşen Defne çom sonraları savaşlarda elde edilen zagerlerde kullanılmaya başlandı.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.