EL YAPIMI AYAKKABI TEZGAHINDA 3 KUŞAK BİR ARADA

EL YAPIMI AYAKKABI TEZGAHINDA 3 KUŞAK BİR ARADA

Türkiye piyasasında çok önemli bir yere sahip olan el yapımı  Antakya kundurasının  40 yıllık ustası Zeki Akyüz ,yıllardır elinden düşürmediği deri,çekiç,çivi ve ayakkabı kalıpları ile el emeği ayakkabı üretmeyi sürdürüyor.Yılların ustası Zeki Akyüz’e çocukluk yaşlardan itibaren yanında bulunan oğlu Necmettin usta eşlik ederken bu ikiliye torun da eklenince bu muhteşem görüntü objektiflerimizden kaçmadı.

5 yaşından itibaren el yapımı ayakkabı imalatında olduğunu ifade eden Akyüz Kundura İşletmecisi Zeki Akyüz yaptığı açıklamada:” Eskiden ayakkabılar elle yapılırdı.En kaliteli derilerin kullanılarak yapıldığı Antakya Ayakkabıları sektörde  her daim zirvede yer almıştır.Ayakkabıda fabrika üretimlerin başlaması ile bizim gibi ustaların sayısı günden güne azaldı.Bizde gücümüzün yettiğince mesleğimizi yaşatmak adına oğlum ile birlikte var gücümüz ile çalışmaktayız. Az önce dedim ya gücümüz yettiğince evet bizim bu meslek  güç gerektirir bu işi yapan ustanın güçlü olması gerekir. En kaliteli malzemeden günde 2 takım ayakkabı üretmekteyiz. Bizim yaptığımız ayakkabı üretiminde son aşamadır. Bize gelinceye kadar sırasıyla Pres,Traş,Saya ve Dikim aşamalarından geçen deri atölyemizde son halini alarak ayakkabı durumuna gelmektedir.

 “51 Numara Ayakkabı Yaptım.”

Bize gelen özel siparişlere de ayakkabı yapmakyatız.Ayakkabı bulmakta zorluk çeken büyük ayak numaralı vatandaşlarımıza elimizde bulunan özel kalıplarımız ile ayakkabı yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığım en büyük ayakkabı 51 numaradır.

Bizim üretim yaptığımız ayakkabılarımız sağlamlıkları nedeni ile her zaman tercih unsuru olmuştur. Bu anlamda ayakkabılarımızın yeri hep özeldir. Son dönemde her şeyde yaşanan zamlara rağmen az bir kar ile uygun fiyatlara verdiğimiz ayakkabılarımız  ile evimizin geçimini sağlamaktayız.Samsun ve İstanbul başta olmak üzere ayakkabılarımızı gönderdiğimiz şehirlerimiz mevcuttur.Gücümüz yettiğince ben ve oğlum El Yapımı Ayakkabı işini sürdüreceğiz.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.