FANSA TATLICILIK’TAN SOĞUK İNFÜZYON YÖNTEMİ İLE BİN DERDE DEVA: “DUT ŞURUBU”

FANSA TATLICILIK’TAN SOĞUK İNFÜZYON YÖNTEMİ İLE BİN DERDE DEVA: “DUT ŞURUBU”

Tam bir şifa deposu olarak bilinen Dut Şurubu geleneksel yöntem olan Soğuk infüzyon yöntemi ile Şahap Fansa tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Tam bir şifa deposu olan ve meyveler içinde en fazla kromozoma sahip olması ile bilinen Karadut evinizden eksik etmeyeceğiniz bir şifa deposu olarak çıkıyor karşımıza. Adeta bir tıbbı ilaç kadar değerli etkilere sahip olan bu mucizevi içeceği her yerde bulabilirsiniz ama geleneksel yöntemler ile yapılanını çok az yerde bulabilirsiniz.

Bin derde deva bu muhteşem Dut Şurubunu lezzetini Osmanlı Döneminde yapılan şekli ile günümüzde geleneksel yöntemler ile yapan üçüncü kuşak tatlıcı Şahap Fansa’yı tarihi uzun çarşıda yıkıntılar arasında bulunan işletmesinde ziyaret ettik. Hazır kıvama gelen Dut Şuruplarını şişelere doldururken bulduğumuz Şahap Usta ,Buram buram Karadut kokuları içerisinde bu şifa deposunu görmek üzere tamda zamanında geldiniz diyerek karşıladı bizleri.Zira Şahap Usta bir süredir Soğuk infüzyon yöntemi ile kaynatılmadan hazırladığı Dut Şurubunun kıvama gelmesi için beklediklerinin altını çizerek nihayet bugün siparişleri için dolum yapmaya başladıklarını söyledi.
İşyerlerinde Hijyen’in olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Fansa Tatlıcılık İşletmecisi Şahap Fansa ,Dut Şurubunu geleneksel yöntemler ile yapmanın büyük bir özveri istediğini söyleyerek başladığı açıklamasında:” Biz yaptığımız lezzetlerde geleneksel yöntemlerden hiç vazgeçmedik.Dut Şurubunu ailede asıl yapan kişiler Annem ve Babamdır. Bizde onlardan öğrendiğimiz tecrübeler doğrultusunda bu şifa deposu lezzeti en doğru hali ile sunmak adına var gücümüz ile çalışmaktayız.Dut Şurubunun hammaddesi olan Karadut’u Yayladağ ve Belen ilçelerimizdeki yayla bölgelerden temin etmekteyiz.Daha sonra günlerce süren ve Osmanlı Saray Mutfağında kullanılan geleneksel yöntem ile hazırlamaya başladığımız Dut Şurubumuzu belli aralıklar ile kontrol ederek karıştırıyor ve kıvama gelmesini bekliyoruz.Bir ilaç kadar etkisi olan bu mucizevi lezzette ilk aklıma gelen bebeklerde ağız içi yaralarında sağladığı faydadır.Bunu bilmeyen anne yoktur ve bu sebepten dolayı evlerde her daim dut şurubu bulundurulur.Tabi geleneksel yöntemler ile yapılan doğal Dut Şurubu olmalı. Yüksek miktarda C vitamini içeren Dut Şurubu vücuda enerji verir. İçerisindeki E ve K vitaminleri ile kanın pıhtılaşmasını ve kemik gelişimini sağlar . Nezle, grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli hale getirir. Gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.Yaz mevsiminde UVA ve UVB ışınlarına karşı doğal bir koruma sağlar.Uyumadan önce tüketildiği takdirde Uyku düzensizliğine iyi geldiği bilinmektedir.Sindirim sistemini çalıştırır.Aç karına tüketildiğinde bağırsak parazitlerinin atılmasına yardımcı olur.Bunlar gibi daha sayabileceğimiz bir çok faydası bulunan Dut Şurubumuzun tadına bakmak isteyenleri işyerimize bekliyoruz.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.