HATAY ADINA İYİ BİR ZAMANLAMA OLDU

HATAY ADINA İYİ BİR ZAMANLAMA OLDU

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna seçilmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çirkin: “Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna verildim. Sanırım Hatay adına İYİ bir zamanlama oldu.”dedi.

EN HASSAS VE EN ÖNEMLİ İLDİR

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna verildim. Sanırım Hatay adına İYİ bir zamanlama oldu.

Bence depremden sonra ilimizin en büyük sorunu güvenlik. Elbette güvenlik derken asayişten bahsetmiyorum. Kolluk güçlerimiz her daim ayaktadır. Hatay şer güçlerin hep hedefinde olmuş Türkiye’nin bu açıdan en hassas ve en önemli ilidir. Yaşanan göçte bu sorunu çok büyüttü. Allah yardımcımız olsun ve hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.

KOMİSYONUN GÖREVLERİ

Komisyonunun görevleri: Cumhurbaşkanlığınca; MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak hazırlanacak yıllık raporlar üzerine hazırlanacak ve mart ayı içinde Komisyona sunulacak yıllık rapor hakkında, raporun kendisine intikalinden itibaren doksan gün içinde inceleme ve görüşmelerini tamamlayarak bir rapor hazırlamak ve raporu bu süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunmak, Millî güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak,

Güvenlik ve istihbarat konularında uluslararası alanda kabul gören gelişmeleri izlemek,

Kendi faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak, Güvenlik ve istihbarat hizmetleri sırasında elde edilen kişisel verilerin güvenliğini ve bireyin hak ve özgürlüklerini koruyucu öneriler geliştirmektir.

Hiçbir Açıklama Yapamaz

Komisyon görüşmeleri kapalı oturumla yapılır ve bu oturumlarda Komisyon üyeleri, ilgili bakanlar, görevli hükümet temsilcileri ve Komisyonda görev yapan yasama uzmanları ile stenograflardan başkası bulunamaz.Komisyon çalışmalarına ilişkin bilgi ve belgelerin saklanmasında ve korunmasında gizlilik esastır. Komisyon görüşmelerine katılanlar ile bu görüşmelere herhangi bir suretle vâkıf olanlar, Komisyon çalışmaları ve görüşülen konular hakkında hiçbir açıklama yapamaz ve bunları sır olarak saklamakla yükümlüdür.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.