HATAY MKÜ’DE MERKEZİ DERSLİK BİNASI TEMELİ ATILDI

HATAY MKÜ’DE MERKEZİ DERSLİK BİNASI TEMELİ ATILDI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsünde yapılacak olan Merkezi Derslik binasının temel atma töreni yapıldı.

Temel atma törenine Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersin Can, Prof. Dr. Erhan Yengil, Prof. Dr. Mehmet Turan, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, fakülte dekanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

EREN: BİNA EĞİTİM EKOSİSTEMİMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLACAK

Yıkıcı depremin izlerini silmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten MKÜ Rektörü Veysel Eren: “Temelini atacağımız Merkezi Derslik binamız da eğitim ekosisteminin önemli parçalarından biri olacaktır. Toplam 10 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip projemizi 175 gün gibi kısa bir süre içinde tamamlamayı öngörüyoruz. Böylece binaları eğitime elverişli olmayan birimlerimizi bu binada misafir edebileceğiz. Aynı anda beş bin öğrenciye hizmet vermek üzere tasarlanan merkezi derslik binamız ve diğer projelerimizi hayata geçirmek için devletimizin ilgili kurumlarıyla sürekli temas halinde olduk. Bu sayede üniversitemize tahsis edilen ek bütçelerle hayata geçirdiğimiz ve yaklaşık 190 milyon TL’ye mal olacak bu merkezimiz gelecekte üniversitemizin sağlıklı büyümesine de katkı sağlayan bir artı değer olarak kampüsümüzün önemli bir ihtiyacına cevap verecektir.“ ifadelerini kullandı.

Hafif çelik taşıyıcı sistemden oluşacak olan yapı, 2 katlı ve 10.000 m2 olarak tasarlandı. 63 derslik, 5 ofis, 2 laboratuvardan oluşan yapı, eğitim öğretim için gerekli sosyal ve kültürel alanları da bünyesinde barındırıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.