HAZIR BETONA 2. DARBE YİKOP’TAN!

HAZIR BETONA 2. DARBE YİKOP’TAN!

Hatay’daki hazır beton fiyatlarında yaşanan aşırı artışa ilk darbe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Denetimlerle nefes aldırmayacağız’ açıklamasıyla gelmişti. 2. Darbeyi ise Hatay Valiliği yapacak.

Diğer illere göre Hatay’da yüzde 100 daha zamlı alınabilen hazır betona bir darbede Hatay Valiliğinden geldi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı bu konuda yoğun şikâyet aldığını ve Valilik olarak harekete geçtiklerini söyledi. Hatay’da bir metreküp hazır betonun 2 bin ile 2500 lira arasında olmasına anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, “Hemen yanı başımızda ki komşularımızdan Adana’da metreküpü 1400 lira olan hazır betonun nasıl oluyor da Hatay’da 2 bin lirayı aştığını anlayamıyoruz” dediler. Geçtiğimiz günlerde MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsünde gerçekleştirilen ‘Hatay’da Yerinde Dönüşüm’ toplantısında aynı soru bir kere daha Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya soruldu. Mustafa Masatlı, “Bu konu ile ilgili valiliğimize de bana da şahsen çok sayıda soru geliyor ve Hataylılar çözüm istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalar doğrultusunda denetimler sıklaşacak. Ancak denetimlerin sıklaşması yanı sıra bizim de valilik Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı olarak girişimlerimiz olacak. YİKOP bünyesinde bir şirket kurduk ve beton üretimi yapacağız. Bu nedenle kısa bir süre içinde fiyatlarda ciddi düşüş yaşanacak. Hatay’ı Hataylıları gerekçesi ne olursa olsun mağdur etmeyiz” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir hafta önce Kabine Toplantısı sonrasında şu açıklamayı yapmıştı; “Adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşanlara kesinlikle nefes aldırmayacağız. Devletimiz, asrın felaketinin yaralarını sarmaya, bir an önce vatandaşlarını güvenli yuvalarına kavuşturmaya çalışırken birilerinin aşırı kar hırsıyla farklı işlere tevessül etmesine asla tahammülümüz yoktur. Milletimizi haksız fiyat artışlarından, stokçuluktan, güvensiz ürünlerden ve aldatıcı ticari uygulamalardan korumaya kararlılıkla devam edeceğiz” demişti. Bu açıklamasında hazır beton ve çimento satışı yapan işletmelere de seslenen Erdoğan, bu alanda ki denetimlere hız verileceğini belirtmişti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.