HBB’Yİ FETÖ’YE DEĞİL ÇİNÇİN’E EMANET EDİN

HBB’Yİ FETÖ’YE DEĞİL ÇİNÇİN’E EMANET EDİN

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması arefesinde Hataylı vatandaşlar, HBB’nin yeniden FETÖ’ye değil, Hatay’ı projelerle kalkındırmayı hedefleyen Hikmet Çinçin’e emanet edilmesini istiyor. 

FETÖ elebaşı ve yüzlerce şehidin kanını elinde bulunduran teröristten talimat alarak HBB’yi borç batağına sokan, kayda değer hiçbir projeye imza atamayan Lütfü Savaş’ın yeniden başkan olması halinde seçimi kazanamayacağını belirten vatandaşlar, HBB koltuğunda oturacak ismin hem seçimleri kazanacak, hem de kenti hizmetlere kavuşturacak kalibrede bir isim olması gerektiğini belirttiler. Hikmet Çinçin’in geçmiş başarıları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye uygun profili ile CHP için en uygun aday olduğuna kanaat getirilirken, CHP Genel merkezine çağrıda bulunan vatandaşlar, Hataylı vatandaşların sesine kulak verilmesini istediler. 

NEDEN HİKMET ÇİNÇİN ADAY OLMALI?

Atadan dededen bağlı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi ile yetişen, Hatay’ın en büyük STK’sına yıllarca başkanlık yaparak binlerce vatandaşa iş imkanı yaratılmasına öncülük eden Hikmet Çinçin, baba ocağı olan CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı oldu. Hatay’da görev yaptığı her gün üretimin, istihdamın, ekonominin canlanması için çabalayan Suriye krizi, koronavirüs, Zeytindalı Operasyonları, deprem gibi nedenlerle ekonomisi büyük zarar gören ve Arap ülkelerinin kapıları bir anda Hatay’a kapanan ortamda Hataylı iş dünyasına yeni iş kapıları açılması için batı ülkeleri ve Rusya olmak üzere çok sayıda kontak kurmayı başaran Hikmet Çinçin, Hatay’da üretimin devamını sağladı. Özellikle Büyükşehir desteğinden mahrum kalınan dönemde kendi öz kaynakları ile çok sayıda proje üreten yapılanmanın başında bulunan Hikmet Çinçin, Hataylı gençlerin kendi öz vatanlarında kalması, burada iş imkanına kavuşabilmeleri için Hatay ile kardeş şehirler projesi başlatarak işletmelerin ürünlerini pazarlayabilmeleri ve ham madde bulabilmeleri imkanının önünü açtı. Kısıtlı imkanlara rağmen binlerce üyeye sahip dev bir STK’yı ayakta tutmaya, Hatay’dan başarı hikayeleri çıkmasına yol açan Çinçin, Antakya, Altınözü, Defne, Samandağ’dan çok sayıda marka çıkarttı. Ulusal ve uluslararası destekler ile işletmelere cansuyu veren Hikmet Çinçin, Hatay esnafları ve aileleri tarafından örnek gösterilen isimlerin başında geliyor. Üretim ve istihdam ile kalkınacak olan Hatay’a bu alanlarda tecrübeli isim arayan CHP için en uygun isim konumunda bulunan Hikmet Çinçin, aday adayı olmasının yanı sıra resmi karar açıklanana kadar kapı kapı dolaşmaya ve projelerini aktarmaya devam ediyor. 

NEDEN LÜTFÜ SAVAŞ OLMAZ? 

İlk görev yeri olan Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeyken öğretim görevlilerini fişlediği iddiası ile hakkında çok sayıda suçlama buluna Lütfü Savaş’ın daha sonrasında da FETÖ’nün bölge imamlarından talimat aldığı fotoğraflar ortaya çıktı. FETÖ iltisaklı isimlere ihale verdiği iddiaları ile gündemden düşmeyen Lütfü Savaş’ın, geride kalan 1 dönem Antakya belediyesi, 2 dönem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde kente hizmet kazandırmadan belediye bütçesini borca soktuğu görüldü. Hiçbir vatandaşın derdine derman olamayan, gelişmişlikte çok sayıda şehrin gerisinde kalan Hatay’a 15 yıllık fetret devri yaşatan Lütfü Savaş’ın bir daha aday olması durumunda özellikle deprem döneminde aldığı yoğun eleştirilerin ardından seçimi kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

DEPREMDE ŞEHİT OLANLARIN KANI LÜTFÜ SAVAŞ’IN ELLERİNDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bir önceki bakanlığı döneminde Hatay’ın Antakya ilçesinde Emek Mahallesi eksenli ziyareti öncesinde vatandaşları daha önceden mal canın yongasıdır diye kandırarak bölgenin depremde büyük yıkıma uğramasının başlıca sorumlusu olarak kentsel dönüşüme karşı çıkan zihniyetin bayraktarlığını yapan Lütfü Savaş, 6 Şubat’ta Emek ve Aksaray Mahalleleri dahil pek çok bölgede kentsel dönüşümün başlayamamasına neden oldu. Bu sebeple bölgede yaşanan can kayıplarından birinci derecede sorumlu olan Lütfü Savaş’ın özellikle 6 Şubat’ın ardından büyük bir eleştiri bombardımanına tutulduğu görüldü. 

6ŞUBAT’TAN BU YANA SU DAĞITMAYI BECEREMEDİ

Deprem felaketi ile sarsılan şehirde günlerce ortadan kaybolan Lütfü Savaş’ın daha sonrasında ise vatandaşlara su dağıtmaktan aciz hale gelmesi, depremzede yüzbinlerce vatandaşı mağdur etti. Afrika’dan prens diye makamında ağırladığı kişinin dolandırıcı olduğunun ortaya çıkmasının ardından gülünç duruma düşerek vatandaşın derdine koşması gereken personelleri bu ziyaret vesilesiyle meşgul eden Lütfü Savaş, vatandaşa değil yandaşa çalıştı. 15 yılda Hatay’da başladığı tüm projeleri yarıda bırakarak bütçeye büyük zarar veren Lütfü Savaş, Milyonlarca dolar değerindeki EXPO projesi ile hem belediye bütçesine büyük zarar verdi, hem de atıl bir proje için kentin yıllarını boşa harcadı. Lütfü Savaş tüm eleştiriler ışığında oldukça yıprandı.

CHP GENEL MERKEZİNE SON ÇAĞRI

Hatay’ın kaybedecek 1 dakikası dahi olmadığını kaydederek kentin mahir ellere teslim edilmesini isteyen Hataylı vatandaşlar, CHP’nin kukla olduğu söylenen il başkanı Hakan Tiryaki’nin söylediklerinin etkisinde kalınmaması gerektiğini belirterek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çağrıda bulundular. Hatay’ın enkaz halden kurtulması, yeniden ayağa kalkması için iktidarın projelerinin yanı sıra HB kaynaklarının doğru kullanılarak yeniden ayağa kalkış sürecine katkıda bulunulması gerektiğini belirten vatandaşlar, bunu defalarca denenmesine rağmen başarısız olunan Lütfü Savaş ile yeniden denemeleri halinde seçimin dahi kaybedileceğini kaydettiler. Seçimi kazanabilecek ve kenti ayağa kaldırabilecek tek kişinin başarıları ile kentte örnek gösterilen Hikmet Çinçin olduğunu kaydeden vatandaşlar, Özgür Özel’in Hatay için özel bir komisyon kurmasını ve kararını Hikmet Çinçin’den yana vererek hem seçimleri garanti altına almasını, hem de kentin geleceğini garanti altına almasını istediler.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.