HER BAYRAM ÖNCESİ TIKLIM TIKLIM DOLAN UZUN ÇARŞI, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

HER BAYRAM ÖNCESİ TIKLIM TIKLIM DOLAN UZUN ÇARŞI, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Her bayram öncesi tarihi çarşı tarihi bir kalabalığa evsahipliği yapardı. Bayram hazırlığı bu çarşıda başlanırdı.Antakya’daki tarihi Uzun Çarşı eski günlerine dönmenin mücadelesini veriyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan Hatay’ın Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı yaralarını sarmaya çalışıyor. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin üzerinden dört aydan fazla zaman geçti. Bölgede en fazla hasarın meydana geldiği yerlerden olan Hatay’ın Antakya ilçesi ise afetin yaralarını sarmaya çalışıyor.

BAYRAM ÖNCESİ ÇARŞI TIKLIM TIKLIM OLURDU

Her bayram öncesi tarihi çarşı tarihi bir kalabalığa evsahipliği yapardı. Bayram hazırlığı bu çarşıda başlanırdı. Onbinlerce vatandaş bayram öncesi çarşıya koşar, alışverişini yapardı. Deprimin ardından eski günlerini arayan tarihi çarşıda eski coşkusundan eser kalmadı.

Depremin ardından ayakta kalan neredeyse tüm yapılar ağır hasar alırken birçok tarihi yapı da tanınamayacak hale geldi.Antakya’nın kalbi olarak nitelendirilen tarihi Uzun Çarşı, bu tarihi yapıların başında geliyor

ESNAF ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEYE ÇALIŞIYOR

Bir zamanlar turist akınına uğrayan, insan kalabalığıyla cıvıl cıvıl olan çarşının geçmişi ile bugünü arasındaki fark, gece ile gündüz arasındaki fark kadar net bir şekilde görülebiliyor.Uzun Çarşı içerisinde yer alan dükkânların birçoğu kullanılamayacak durumda.Çarşı içerisindeki bir diğer tarihi yapı olan Yeni Camii ise tamamen yıkık vaziyette. Dükkânını açan az sayıdaki çarşı esnafı geçmişteki güzel günlere dönebilmek adına yoğun çaba sarf ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.