VEKİL TOKDEMİR ÇİFTÇİYE YARDIM İSTEDİ

VEKİL TOKDEMİR ÇİFTÇİYE YARDIM İSTEDİ

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek Hatay’ da yaşanan don sonrası zarar gören çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Vekil Tokdemir önergesinde şu hususları dile getirdi; “Geçen hafta yurt genelinde yaşanan soğuk hava Hatay ilimizde etkisini don olarak gösterdi. Amik ovamızda yaşanan don afeti nedeniyle bütün meyve bahçeleri büyük zarar gördü. Don nedeniyle ürün alamayan üreticilerimiz sıkıntı yaşıyor. Tarafımıza iletilen bilgiler 50 bin ton meyvenin zarar gördüğü yönündedir. Üretimin bu kadar önemli olduğu ve çiftçilerimizin girdi maliyetleri altında ezildiği bu dönemde bu hasarın ciddiyetle ele alınması gerekmektedir.

Bu bağlamda; Don afetinden zarar gören çiftçilerimize destek verilmesi yönünde bir çalışmanız mıdır?

Don afeti nedeniyle bankalara ve diğer kurumlara olan borçlarını ödeyemeyecek olan çiftçilerimiz için bir çalışmanız var mıdır? Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.