KAŞIKÇI, ARITMA TESİSİ SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI

KAŞIKÇI, ARITMA TESİSİ SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Defne’ye bağlı Turunçlu Mahallesi’nde bulunan ve çözümü yılan hikayesine dönen Turunçlu Arıtma Tesisi sorununu TBMM’ye taşıdı.

Genel kurulda söz alan Kaşıkçı, problemin çözümü için bir konuşma gerçekleştirdi. Vekil Kaşıkçı konuşmasında, “Antakya ilçemizde yaşayan 300 bin kişi günlük olarak yaklaşık 40 bin metreküp atık üretmektedir. Bu atık suların içinde evsel ve endüstri atıkları mevcuttur. Bu atıkların arıtılma işlemi Defne ilçemize bağlı Turunçlu Mahallesi’nde yapılan arıtma tesisinde gerçekleşmektedir. Ancak Defneli vatandaşlarımız yıllardır gürültü ve koku kirliliği ile başbaşa bırakılmıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu tesisi şehir dışına taşımak yerine çamur havuzlarını yer altına alarak üstünü kapatmayı amaçlamaktadır. Ancak bu çözüm akıl ve bilime uzaktır. Bu sebeple 300 bin kişinin atık sularının arıtıldığı bu tesisin şehir dışına taşınması ve yerinin de yeşil alan olarak bırakılması uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.