KIZILAY HATAY’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

KIZILAY HATAY’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Kızılay Hatay Şubesi, yaz aylarıyla birlikte azalan kan stoklarının yenilenmesi, artan kan ihtiyacının karşılanması için tüm vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. 

Türkiye’de yılda yaklaşık 3 milyon kan bağışına ihtiyaç duyuluyor. Uzun süre saklanamayan bir tedavi aracı olan kanın, yılın 365 günü alınması, test edilmesi ve hastanelere gönderilmesi gerekiyor. Milletimiz adına Ulusal Kan Bağışı programını yürüten Kızılay’ın acil durumlar dahil günlük stoklarının 100 bin ünite civarında olması gerekiyor. Covid pandemisinin olumsuz etkisinin ardından yeni bir salgın olan influenza ile grip salgınına eklenen Kızılay’ın kan stoklarını olumsuz etkiledi. Her zaman kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Kızılay, ülke çapında ulusal kan bağışı seferberliği başlattı. Kızılay kampanyasında topluma “Kan Dostumuz Olun, Bu Kış Da Umut Olun” diye sesleniyor. Kızılay Hatay Şube Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu; “Ramazan ayı içerisinde kan stoklarında yaşanan azalmadan dolayı hastalarımızın ihtiyaç duyduğu kan bağışı için 17 Nisan Çarşamba, 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günleri, Odabaşı Mahallesinde bulunan Antakya Belediyesi Ek Hizmet binası önünde kurulacak olan Mobil Kan Alma Tırında kan bağışı kampanyası düzenlenecektir. Bu önemli etkinliğe, çevremizden birçok kişinin katılımını sağlamak için gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Kan bağışının hayati önemini anlamak ve toplumumuza fayda sağlamak adına destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz 

RANDEVUYLA KAN BAĞIŞI KOLAYLIĞI

Kan bağışlamak isteyen vatandaşlar, Kızılay’ın www.kanver.org sitesinden ve 168 numaralı çağrı merkezinden ve mobil kan bağışı uygulamasından yakınındaki kan merkezini öğrenebilecekleri gibi kendilerine uygun tarih ve saat dilimini seçerek randevu da oluşturabiliyor” dedi.

DÜZENLİ KAN BAĞIŞÇISI DÜŞÜK SAYIDA

Ülke genelinde 300’den fazla mobil ve sabit ekip, yaklaşık 4 bin personel ile kan bağış çalışmalarını yürüten Kızılay, 2022 yılında 2.809.763 ünite kanı 2.248.402 bağışçıdan aldı. 1 Ocak-18 Ocak tarihleri arasında ülke genelinde yaklaşık 140 bin ünite kan bağışı yapılırken bu bağışların yaklaşık yüzde 50’sini 26-45 yaş aralığındaki bireyler oluşturuyor. En çok kan bağışı yapan yaş grubu ise 20 yaşındakiler. Kadın kan bağışçısı sayısı tüm bağışçıların yüzde 14’ü seviyesinde bulunurken en çok kan bağışı lise mezunlarından geldi. Onu sırasıyla lisans, ilkokul, ortaokul ve ön lisans mezunları takip ediyor.  Kızılay’ın bu 2023 yılındaki kan bağışı hedefi ise 3.040.000 ünite. Kızılay, bağışlanan her kan için üç fidan dikecek.

KIZILAY YENİ KAMPANYASINI TANITTI 

Kızılay’ın kadın gönüllüleri “Birbirimize Candan Bağlıyız” diyerek kan bağış kampanyasına gönülden destek veriyor. Kadın gönüllüler, kan bağış kampanyası kapsamında ülke genelinde 100’ü aşkın noktada kan bağışı etkinlikleri için canla başla çalışıyor. Gönüllü ağını ve hizmetlerini yaygınlaştırmak, iyilik hareketinin neferlerini daha da artırmak amacıyla çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüten Kızılay, özellikle kadın gönüllülerinin çalışmalarıyla iyilikseverler ordusunu güçlendiriyor. İyilik ordusunun çalışkan, sevgi dolu ve özverili üyeleri olan kadın gönüllüler, kış aylarıyla birlikte başlatılan kan bağış kampanyasında da en ön safta çalışıyor. Her yıl -azalan kan stoklarını artırmak, kan bağışı hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları düzenli kan bağışına yönlendirmek amacıyla “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlatılan ulusal kan bağış kampanyasında kadın gönüllüler büyük bir özveriyle çalışıyor. Özellikle çağrı sonrası ülkemizin dört bir yanında bu çağrıya kulak vererek, kan bağışlayan kadın gönüllüler, isimlerini bilmedikleri binlerce hastanın şifalanmasına vesile oluyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Bu yıl kan bağış kampanyamızı başlatırken, “Birbirimize Candan Bağlıyız” dedik. Ülkemizin 100’ü aşkın kan bağış noktasında binlerce kadın gönüllümüz kampanyaya destek verdi. 18-65 yaş arası her sağlıklı kadın 4 ayda bir, erkek de 3 ayda bir kan bağışlayabilir. Hiç tanımadıkları insanlarla bağ kurarak milyonlarca hayata dokunabilirsiniz. Ülkemizin dört bir yanında sahada emek veren tüm kadın gönüllülerimize şifalarına vesile oldukları tüm hastalarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.