KÜÇÜK ŞAMPİYONUN BÜYÜK HAYALİ!

KÜÇÜK ŞAMPİYONUN BÜYÜK HAYALİ!

Hatay Yıldızlar Ortaokullar arası Tekvando Şampiyonası’nda kendi sıkletinde birinci olan Fatma Akkaya, uluslararası organizasyonlarda da şampiyonluklar elde etmek istiyor.

13 yaşındaki Akkaya, başarısıyla hem ailesini hem de kulübünü sevindirdi. Gelecek hayallerinden söz eden Fatma Akkaya, hedeflerini sıraladı. Akkaya, 4 sene önce başladığı Tekvando macerasında ailesinin ve hocalarının büyük desteğini gördüğünü söyledi. Bu sene şampiyonaya daha fazla çalışarak katıldığını ifade eden Akkaya, “Üçgedik Orta Okuluma ve kulübüme birincilik getirmek benim için büyük bir mutluluk. Çok mutlu oldum. Bundan sonraki hedefim ise Türkiye şampiyonası, ardından ise Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Her sporcunun hayalidir Avrupa ve dünya şampiyonalarında İstiklal Marşı’mızı okutup Türk bayrağını göndere çektirmek. Sonrasında olimpiyatlara katılarak en iyi dereceyi elde etmeyi hedefliyorum. Bütün çalışmalarım bu yönde ilerliyor. Bu yolda bana destek olan öncelikle Hatay Spor Kulübü Antrenörü Latif hocaya ne kadar teşekkür etsem az” dedi.

KIZ ÇOCUKLARI DESTEKLENSİN

İlkokulda başladığı spor macerasını büyük bir hevesle devam ettirdiği vurgulayan Akkaya, “Babam da ilkokul yıllarında Tekvandoda benim gibi birincilik getirmiş. Ancak dönemin koşulları ile bırakmak zorunda kalmış. O nedenle bana desteği ve ilgisi çok büyük. Yeri geliyor evde beni kendi çalıştırıyor. Bana teknikler öğretiyor. Ailemin bana bu konuda destek olması beni çok rahatlatıyor ve beni mutlu ediyor. Öte yandan Antrenörüm Latif Hoca’da, aynı şekilde her öğrencisi ile birebir ilgileniyor ve her desteği sunuyor. Yakaladığım başarıda ailem ve hocamın desteği çok büyük. Bütün bunların yanı sıra kızların Tekvando veya başka spor dalları ile ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kızlar istedikleri başarıyı elde edebilirler. Günümüzde her ne kadar birçok kesim tarafından dikkate alınmasalar da aslında kız çocuklarının içinde büyük cevherler yatmakta. Bu nedenle aileler kız çocuklarına önem göstersin ve onları her alanda desteklesinler” ifadelerini kullandı. Kızları ile gurur duyan aile ise, “Fatma çok çalışkan ve azimli bir kız. Çalışmalara hiç ara vermedi. Müsabakalara ciddi şekilde hazırlandı. Deprem felaketinde çok etkilendi ama toparlandı. Yeniden ayağa kalktı. Hem derslerinde hem de spor alanında oldukça başarılı. Biz onunla gurur duyuyor ve zaman arkasında olmaya özen gösteriyoruz. Bundan sonra arkasında olmaya ve tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştular.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.