MULLAOĞLU: SURİYE İLE ÜSTDÜZEY GÖRÜŞME BAŞLATILMALI

MULLAOĞLU: SURİYE İLE ÜSTDÜZEY GÖRÜŞME BAŞLATILMALI

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Suriyeli sığınmacılarla ilgili iki ülke arasında yapılacak üst düzey görüşmeler ile normalleşme sürecinin başlatılması gerekiyor” dedi.
CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, İyi Partinin Sığınmacılardan kaynaklanan asayiş sorunları ile ilgili grup önerisi hakkında TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, tüm İslam coğrafyası ile Hatay’da da büyük bir coşkuyla kutlanan Gadir-î Hum Bayramı’nı kutladı. Bu bayramın ülkemizdeki kardeşlik duygusunu daha da pekiştirmesini ve doğal afetlerin yaratmış olduğu yaraların bir an önce sarılmasına vesile olmasını diliyorum dedi.
Mullaoğlu, Ak Parti Hükûmetinin, Cumhuriyet Halk Partisi ve aklıselim herkesin iyi niyetli tüm uyarılarına rağmen uyguladığı yanlış Suriye politikalarıyla ülkemize ağır faturalar ödettiğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu politikaların yanlış olduğunu ve dış politikanın gerçekler üzerinden oluşturulması gerektiğini, hayallerle oluşturulacak politikaların yıkıcı sonuçları olacağını defalarca söylediklerini dile getiren Mullaoğlu, Ak Partin Hükümetinin hayalci politikalarını uygulamakta ısrar ederek ülkemize ciddi zararlar verdiğini ifade etti.
TÜRK MİLLETİ NOBEL’E ADAY GÖSTERİLMELİ
Atatürk “Yurtta sulh, cihanda sulh.” sözünü güzel söz olarak söylememiş, Jeopolitik olarak barışa mecbur olduğumuz için söylemiştir. Biz Türkiye olarak bulunduğumuz bölgede kesinlikle barışa mecburuz. Bu sebeple hayaller üzerine değil gerçekler üzerine oluşturulacak bir dış politika hayati derecede önem taşımaktadır diyen Mullaoğlu, Suriye’yle ortak bir tarihî geçmişimizin, ortak akrabalarımızın, 911 kilometre sınırımızın, ticari ilişkilerimizin ve en önemlisi ortak çıkarlarımız olduğunu ifade etti. Bu nedenle, Suriye’yle çok acil bir şekilde üst düzeyde ilişkiler ile hemen normalleşme sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti. Suriye’deki iç savaş sona ermiştir, geçici koruma statüsünü gerektiren durumlar ortadan kalkmıştır. Bu nedenle, Suriye’yle imzalanan 1998 Adana Mutabakatı ile 2010 yılında imzalanan Terör ve Terör Örgütlerine Karşı Ortak İş Birliği Anlaşması çerçevesinde her iki ülkenin toprak bütünlüğünü esas alan bir şekilde Türkiye’de bulunan göçmenlerin geri dönüşünün sağlanmasına başlanması acil sorunlardan biri olduğunun altını çizen Servet Mullaoğlu, hiç bir komplekse kapılmadan acilen Suriye’yle görüşmelerin başlatılması, Suriye’ye büyükelçi atanması ve göçmenlerin insani bir şekilde, ırkçı politikaları tamamen göz ardı eden ortak bir akılla göçmen sorununun çözülmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu ve herkesin doğduğu ve yetiştiği ülkede hayatını sürdürmeye hakkı olduğunu söyledi. Ayrıca Mullaoğlu, depremlerde Türkiye’nin doğusundan, batısından, her tarafından gelip yüreğini ortaya koyan Türk milletinin “Nobel Ödülüne” aday gösterilmesini talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.