POLİPROPİLEN TESİSİNİ İSTEMİYORUZ!

POLİPROPİLEN TESİSİNİ İSTEMİYORUZ!

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, TBMM Meclisinde Erzin’in zehirleyecek olan polipropilen üretme tesisi ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Vekil Şahin konuşmasında; ” Erzin’in tarımını yok edecek, çevre katliamı yaratacak, Hatay’ın; ekolojisine, tarımına, insan sağlığına büyük darbe vuracak Burnaz Plajına kurulmak istenen polipropilen üretme tesisi ile ilgili ortada herhangi bir ruhsat olmadan kazı çalışması başlatıldı.” dedi.

Proje ile ilgili Danıştay’a ÇED iptali ve özel endüstriyel bölgelerle alakalı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin iptali için açılan davalar sonuçlanmadan ve herhangi bir ruhsat olmadan kazı çalışması başlatılması asla kabul edilemez olduğu dile getiren Vekil Şahin; ”Erzin halkının istemediği bu tesis için mevcut davalar devam ederken kim nereden cesaret alıyor Bu hukuk tanımaz, ben yaptım oldu mantığıyla hareket edilen sorumsuzluğun peşini bırakmayacağız. Tarım ve su kaynaklarını zehirleyerek insan sağlığı ve doğayı hiçe sayacak ve çok ciddi sağlık sorunlarına neden olacak olan bu tesisin bölgemize kurulmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.