REYHANLI’DA TURFANDA SOĞAN HASADI BAŞLADI

REYHANLI’DA TURFANDA SOĞAN HASADI BAŞLADI

Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay’da soğan üretiminin en yoğun yapıldığı Reyhanlı’da başlanılan Soğan hasadına katıldı. İl Müdürü Çolakoğlu, soğan rekoltesinin bu yıl verimli olduğunu belirterek verimli başlayan soğan hasadının mayıs sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

ÇOLAKOĞLU: 12 BİNTON SOĞAN İHRAÇ EDİLDİ

Ziyaret vesilesiyle açıklamalarda bulunan Çolakoğlu; “Soğanda turfanda üretim amacıyla ekilen erkenci çeşitler, Nisan sonu gibi hasada başlamaktadır. Kışlık olarak ekimi yapılan soğanın ise hasadı Haziran ayı içerisinde hasat edilmektedir. Hasat edilen soğanlar, çuvallara doldurularak sevkiyata hazır hale gelip, ülkemizin farklı bölgelerine ve yurt dışına gönderilmektedir. 2021 yılında 50.000 dekar alanda 165.000 ton soğan üretimi yapılmıştır.

2022 yılında ise 36.000 dekar alanda yaklaşık 140.000 ton rekolte beklenmektedir. Bunun 20.000-22.000 tonu erkenci soğandır. Üretilen soğanlar yurt içi pazarına sunulduğu gibi yurt dışına da Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt ve Katar’a ihraç edilmiştir. 2021 yılı içerisinde 34.000 ton soğan ihracatımız olmuştur. Bu yıl ise ilk 4 ayda 12.000 ton soğan ihraç edilmiştir” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.