TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDEN “BİR İLK “” TAŞ MOZAİK SERGİSİ

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDEN “BİR İLK “” TAŞ MOZAİK SERGİSİ

Reyhanlı’da bir ilke daha imza atan Tayvan Kültür Merkezi TAŞ Mozaik eserleri sergisi, uluslararası sergileri aratmadı. Depremde Enkaz altında kalan Mozaik eserler, tekrar gün ışığına çıkarak, sergide gösterime çıktı. Tayvan kültür Merkezinin Ev sahipliğinde olan sergiye seçkin konuklar ziyaret etti. Açılışa Reyhanlı kaymakamı Yasin Öztürk bey ve Eşi Selma Öztürk hanımefendi. Belediye Başkan yrd Mimar Mehmet çüter bey HBB Daire başkanları Kurum müdürleri Reyhanlı Ptt Müdürü Abdülkadir İri Siyasi partiler yetlilileri ve seçkin konuk Toplulukları sergiyi ziyaret etti. sergiye Gelen konuklarla ayrı ayrı ilgilenen Haas Mosaic sanatçısı Eylem hanım ve yetkilisi Mustafa bey ,Sergiye gelen konuklara mozaik eserlerle ilgili özel bilgi verdi. Ay sonunda Antep’de Mozaik yarışmasına Hatay’adına katılacağınında müjdesini verdiler. Ayrıca İlimizin kültür ve turizm değerleri arasında yer alan ANTAKYA Antik Kenti’ni tanıtmak, Tarihi mozaiklerde yer alan motifleri ve sanatı günümüze taşımak amacıyla, Son kullanma tarihi asla geçmeyen, raf ömrü hiç tükenmeyen, yıllandıkça eski olarak değil de değerli olarak adlandırılan bir olgudur sanat. Asla kalıplar içine sokulamayan insan duygularının estetik bir perspektifle dışa vurumudur. Sanat eserleri yıllara meydan okurcasına ayakta kalabilen, insanların hayatlarını, tekdüzelikten kurtarıp onları çok renkliliğe yönelten bir kavramdır.

Mozaik de; küçük, birbirinden farklı, üç boyutlu parçaları bir yüzey üzerinde yan yana getirerek resim oluşturma tekniğine ve ortaya çıkan esere denir. Değişik malzemelerle yapılan duvar ve zemin kaplaması olarak da adlandırılan mozaik sanatı sayesinde, yüzeylerde bazı ikonografik sahnelere ya da dekoratif süslemelere, desenlere ulaşmak mümkündür.

Bilinen antik mozaikler, değişik çağlara aittir. Bu mozaikleri kronolojik sıraya göre yerleştirmek her zaman kolay değildir. Bu Sergimizin , oluşturulmasında büyük emek, sabır ve zaman isteyen, mekânların duvarlarını ve döşemelerini süsleyen bu sanat eserleri, Depremden sonra Enkaz altından çıkardık. En büyük mutluluğumuz tekrar sanat severlerle buluştuk Bize bu imkanı saglayan Reyhanlı Kaymakamı Sayın Yasin Öztürk Beyefendiye, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Beyefendiye, Bize bütün imkanlarını seferber eden Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü Pr. Dr. Chiu Chen Yu beye çok çok Teşekkür ederiz. Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.