TEKSÖZ, ESNAFLAR İÇİN KİLOWATT ÖNERİSİNDE BULUNDU

TEKSÖZ, ESNAFLAR İÇİN KİLOWATT ÖNERİSİNDE BULUNDU

Son günlerde büyük eleştirilere neden olan elektrikte kilowatt tartışmalarına yönelik Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz de bir öneride bulundu.Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Günlük 7 kilowatt elektriğin ayda 210 kw yaptığını ve bu oranın evler için dahi çok az olduğunu belirtti. Evlerdeki kw miktarının en az 300, ticaret ve hizmet sektörü için 600 kw ve imalatçı esnaf için de 800/ 1000 kw arası olması gerektiğini belirtti. Başkan Teksöz, mahallenin bekçileri diye tabir ettiği esnafların en az yoğurt, süt, yağ vb. için 1 buzdolabı, meşrubat, su vb. için bir dolap bir de dondurma satışı yapanlar için 1 buzdolabı, toplamda 3 dolap ve aydınlatma, kışın ısınma, yazın soğutma giderlerinin olduğunu belirtti.

ESNAF VE SANATKARLAR ANAYASAYA GÖRE KORUNUP DESTEKLENMELİDİR

Teksöz, başka bir örnekte ise kasap işletmesi üzerinden fikir yürüttü. Teksöz; “Kasap işletmesi üzerinden düşünelim etleri koymak için olmazsa olmazımız buzdolabı, et çekme makinası vb. İstihdam yaratan mobilyacı, ayakkabıcı, oto boyacısı, kısaca bütün sanayi imalatçı esnaf ve sanatkârlarımız için de 800/ 1000 kw civarında elektrik kullanmaktadır. Küçük esnafımıza pozitif ayrımcılık yapılarak anayasamızın 173.maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkârlar desteklenir ve korunur maddesi öngörülerek indirimli elektrik verilmeli ve tüketim kw yükseltilmelidir. Bu konuda TESK olarak uğraşlarımız ve çabalarımız genel başkanımız Bendevi Palandöken önderliğinde devam etmektedir. Esnaf ve sanatkârlarımızın bilgilerine arz ederim” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.