YAYLADAĞI NORMALLEŞMEDE HATAY’A ÖNCÜLÜK EDİYOR

YAYLADAĞI NORMALLEŞMEDE HATAY’A ÖNCÜLÜK EDİYOR

Yayladağı Belediyesi 2’nci kitap günleri başladı. 28 Mayıs’a kadar kitapseverlere hizmet verecek olan kitap günlerinin açılışına Hatay’ın Koordinatör Valisi Osman Kaymak, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hatay Koordinatör Valisi Osman Kaymak, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde en çok yıkımın yaşandığı Hatay’da bir yandan yaraları sarmaya çalışırken bir yandan da normale dönmek için büyük adımlar attıklarını söyledi.

HAYATI NORMALLEŞTİRME ADINA BÜYÜK ÇABA SARFEDİYORUZ

Normale dönüşte depremden en az etkilenen Yayladağı ilçesinin öncü olduğunu belirten Kaymak, “70 güne yakındır deprem bölgesi Hatay’da görev yapıyorum. Yayladağı ilçemiz depremden en az etkilenen ilçesi. Depremin etkilerini bir an önce ortadan kaldırıp, hayatı normalleştirmemiz lazım. Yayladağı bu normalleşme sürecinde Hatay’a öncülük yapıyor. Hayatı normalleştirme adına büyük çaba sarfediyoruz. Şu anda yıkımın en çok gerçekleştiği Antakya’da, Defne’de yoğun bir şekilde çalışma yapılıyor.” dedi.

HATAYLILAR GERİ DÖNÜYOR

Antakya’da çadır kentlerden, konteyner kentlere geçişlerin devam ettiğini belirten Kaymak, “Antakya ve Defne’de kalıcı konutlar yapılıyor. Köy evleri yapılıyor. Hatay kendini geleceğe taşıyor. Hatay’da 3 bin 800 tane prefabrik dükkan yapımı devam ediyor. Bin tane dükkanı esnafımıza teslim ettik. Çarşı canlanmaya başladı. Barınma sorunu nedeni ile Hatay’dan giden Hataylılar geri dönüyor. İnsanların acısını hafifletme ve onlara umut verme konusunda çalışmalar bizlere mutlu ediyor.” diye konuştu.

BİR NORMALLEŞME SÜRECİ YAŞIYORUZ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’da, Hatay olarak büyük bir deprem felaketi yaşadıklarını belirterek, “Yayladağı ilçemiz bu depremde en az zarar gören ilçelerden biri. Depremden sonra ilçemiz büyük göç aldı. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya ve onları geleceğe umutla bakmalarını sağlamaya çalıştık. Ama bir yandan da hayat devam ediyor. Bir normalleşme süreci yaşıyoruz. Bugün ilçemizde 2’nci kitap günlerimizi açıyoruz. Kitap günlerimize değerli yazarları konuk edeceğiz. Bu süreçte tüm vatandaşlarımıza kitap fuarımıza davet ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 28 Mayıs’a kadar Yayladağı’nda açık kalacak olan Kitap Günleri açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.