YIKIMDA %90 TAMAMLANIYOR

YIKIMDA %90 TAMAMLANIYOR

Hatay’da yıkılacak toplam bina sayısının yüzde 90’na yakını yıkıldı ve enkazı kaldırıldı.

Geri kalan yüzde 10’luk bölümü aralık ayı sonuna kadar yetişmeyebilir. Ancak hedefte büyük sapma yaşanması beklenmiyor. Bilindiği üzere Hatay Valisi Mustafa Masatlı Hatay’da binaların yıkılması ve enkazın kaldırılması için aralık ayı sonunu işaret etmişti. Vali Masatlı son açıklamasında; kentte yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısının 80 bin 323 olduğunu bildirmiş ve özetle şunları söylemişti: “80 bin 323 binanın yüzde 88,78’inin yıkımını, yüzde 85’inin de enkaz kaldırmasını gerçekleştirmiş durumdayız. Ayrıca Hatay ili genelinde yıkılan 265 adet tarihi eserden 200’nün de enkazını kaldırdık” demişti. Kış mevsiminin artık kendini iyice hissettirmesi ve fırtınaların bolca yaşanacağı bir sürece girilmiş olması ise depremin en çok etkili olduğu iki ilçe Antakya ve Defne’de endişe ve panik havasına neden oluyor.

BİRÇOK İNSANIN ÇADIRI BÜYÜK ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Geride bıraktığımız hafta sonu yaşanan aşırı yağış ve fırtına bilindiği üzere birçok vatandaşımıza zor anlar yaşatmış ve birçok insanın çadırı ya uçmuş veya parçalamıştı. Yaşanan bu zor sürecin sona erdirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen Vali Masatlı, Hatay’da planlanan konteyner kent sayısının 205 olduğunu, bunların 175’ini hizmete aldıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu hizmete almış olduğumuz 175 konteyner kentimizde şu an itibarıyla 51 bin 293 hane ikamet ediyor. 12 bin 97 de bireysel konteyner dağıttık. Toplam 187 bin 216 kişi konteynerlerde yaşıyor. Ayrıca AFAD’ın finansmanında ve TOKİ’nin müteahhitliğiyle 33 farklı alanda inşaatlarımız devam ediyor. Bu 33 farklı TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutumuz tamamlanacak. Aralık ayında yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşlarımızın iskanına açmış olacağız. Yine AFAD Başkanlığımızın finansmanıyla köy konutlarımız yani kırsalda yapılan konutlarımız da devam ediyor. Bununla ilgili ihale edilen konut sayısı 6 bin 441’dir. İnşaatı devam eden de 2 bin 27 konuttur. Bununla ilgili şu ana kadar 56 konutumuz teslim edildi. Önümüzdeki ay itibarıyla de 144 konutumuzu da teslim etmiş olacağız” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.