Zeytin Temalı Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Hatay Valiliği himayesinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi

Zeytin Temalı Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Hatay Valiliği himayesinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan “Altınözü 2. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali” kapsamında düzenlenen Zeytin Temalı Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışmasının kazananları belli oldu. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ve büyük coşkuyla kutlanan festival kapsamında Zeytin” Temalı Uluslararası Foto Safari Yarışması yapıldı.
Zeytin Diyarı Altınözü’nün tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Altınözü Foto Safari Yarışması’na, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 147 fotoğraf sanatçısı katıldı. Dört gün boyunca ellerinde fotoğraf makineleriyle zeytin ağaçlarıyla süslü ilçemizde en iyi kareyi yakalamak için ter döken fotoğraf sanatçıları, çektikleri 882 fotoğrafla jüri karşısına çıktı. Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda görücüye çıkan 882 kare, aralarında profesyonel fotoğrafçıların da yer aldığı jürinin elemesinden geçti. Birinciliği, Kayhan Güç’ün geleneksel bir yöntem olan ve “Soğuk Sıkım” olarak adlandırılan zeytinyağı yapım aşamasında karelediği “Zeytinyağı” isimli fotoğraf kazandı. İkinciliği, Meriç Aktar’ın denklanşöründen çıkan ve sofralık zeytin yapım aşamasını anlatan “Zeytin Ailesi” karesi kazandı. Üçüncülük Ödülü, iki fotoğraf sanatçısının aynı eser konusunda itirazları üzerine jüri üyeleri tarafından iptal edilmiştir.
Birincilik ve ikincilik ödüllerinin yanı sıra Altınözü Kaymakamlığı Özel Ödülü, Altınözü Belediyesi Özel Ödülü, 30 adet sergileme ve 18 adet satın alma fotoğraflarının toplam dağıtılan ödül miktarı ise 39 bin 500 liradan oluşuyor. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.