ANTAKYA’LI GENÇ BALERİN SAHNEDE DEPREMİ VURGULADI

ANTAKYA’LI GENÇ BALERİN SAHNEDE DEPREMİ VURGULADI

“Sanat Burada” sloganı ile binlerce balerin yetiştiren ve sahneledikleri birbirinden başarılı gösteriler ile izleyenleri kendilerine hayran bırakan Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisinin genç balerini Nefise Çiçek Vayıs İstanbul’da sahnelediği bale gösterisinde salonu hınca hınç dolduran sanat severlere 6 Şubat depremini anlattı.

Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisinde eğitimini tamamlayan ve 6 Şubat depremi sonrası zorunlu olarak gitmek zorunda kaldığı İstanbul’da Martı Sanat Akademisinde Bale Öğretmeni olarak faaliyetlerine devam eden Nefise Çiçek Vayıs!ın iki perdelik gösterisi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bale gösterisi esnasında deprem sonrası ses kayıtları ile Antakya’nın eski ve yıkık olan görüntülerinin yer aldığı programda göz yaşlarını tutamayan seyircilere balerin Nefise Çiçek Vayıs sahneden döktüğü göz yaşları ile eşlik etti.

6 Şubat depremini unutturmamak ve bölgede yaşanan sıkıntıları sanat yolu ile duyurabilmek adına koreografisini kendisinin hazırladığı Kardelen dansını sahnelemenin onurunu yaşadığını ifade eden Balerin Nefise Çiçek Vayıs açıklamasında:” Öncelikle herkese büyük geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremini dansım ile anlatmak adına sahnelediğim Kardelen dansını başarılı bir biçimde gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum.Beklediğimiz gibi bir gösteriye imza atmak hepimiz için büyük bir keyif oldu.Bu anlamda bana verdikleri büyük destekten dolayı Martı Sanat Akademisi ailesine teşekkür ediyorum.Aynı zamanda salonun tamamını doldurarak gösterimizi izlemeye gelen üzüntümüze ortak olan tüm sanat severlere de şükranlarımı sunuyorum.

Ben Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisimde doğdum ve deprem sonrası zorunlu olarak İstanbul’a gelmek zorunda kaldım. Bu yüzdendir ki benim ikinci ailem Martı Sanat Akademisi oldu. Gösteriyi gerçekleştirmemde büyük destekleri olan Martı Sanat Akademisine ne kadar teşekkür etsem azdır.Bir teşekkür de beni yetiştiren ve Martı Sanat Akademisi ile buluşmama vesile olan Fatma Satar hocama.Sahnede gösterimi yaparken o kadar duygu yüklü idim ki seyircilerimizin gözyaşlarını hissettiğim an bende gözyaşlarımı tutamadım ve uzun süre memleketim,anılarım ve hayallerim için göz yaşı dötktüm.Bir daha böyle acılar yaşamamak dileği ile nice sanat gösterilerinde buluşmak en büyük umudumdur.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.