DEPREM AYRI DERT MOLOZLAR AYRI DERT

DEPREM AYRI DERT MOLOZLAR AYRI DERT

Depremlerin ardından 8 ay geçmesine rağmen ağır hasarlı binaların yıkımı hala devam ediyor. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarının başlamasıyla birlikte moloz yığınlarının rastgele alanlara boşaltılması yurttaşları sağlık açısından korkutuyor.

Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde mesai harcayan yıkım ekipleri vatandaşların eleştiri odağı oldu.

Molozların öylece bırakıldığını söyleyen vatandaşlar: “Binaları yıkıyorlar evet ama molozları oldukları yerlerde bırakıyorlar sadece demirleri ve kullanılacak malzemeleri içlerinden ayrıştırıyorlar. Bu molozlarında alınması gerekiyor ve cadde kenarlarına değil de molozların döküldüğü yere götürülmesi gerekiyor. Cadde kenarlarında, mahalle aralarında her yerde görebileceğiniz manzaralar bunlar. Uzmanlar bağırarak söylüyorlar bu molozlar insan sağlığı için büyük tehlike her türlü hastalığı beraberinde getiriyorlar fakat kimse dinlemiyor. 11 ili düşündüğümüzde milyonlarca moloz atığı çıkabilir ve bu da onca insanın sağlığı tehlikede demektir. Temizlik ve hijyen insan sağlığı için çok önemli. Zaten deprem bizden her şeyimizi aldı bir de sağlığımızı alsın istemiyoruz. Umarım bu konuyla ilgili bir şeyler yaparlar.” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezii

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.