‘DEPREM ÖYKÜLERİ’ İSİMLİ HİKAYE YARIŞMASI TEPKİ GÖRDÜ

‘DEPREM ÖYKÜLERİ’ İSİMLİ HİKAYE YARIŞMASI TEPKİ GÖRDÜ

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin felakete yol açtığı Hatay’da, onlarca kayıp hala bulunamazken, aradan geçen 9 aya rağmen cesetler çıkmaya devam ediyor.
Henüz acılar tazeyken, depremzedeler üzerinden yapılan hakaretler, film çekimleri derken şimdi de İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen “Deprem Öyküleri” adlı hikaye yarışması tepkilere neden oldu.
Yarışmada dereceye girenlere para ödülü de sunulan yarışmanın yapılmaması için çağrıda bulunan Antakyalı depremzedeler; “Hiç mi saygıları yok bizlere? Neler yaşadığımızı hikayeleştirmek, bu kadar kolay mı? Bu yarışmayı düzenleyenler; yaşadığımız yıkımın, kaybettiğimiz canlarımızın, hikayesini nasıl anlayacaklar? Yıllardır yaşadığımız sokaklarımızdan geçerken, oraları tanıyamamanın ve bu halde görmenin ne demek olduğunu hangi hikayede dile getirecekler? Hiçbir hikaye, günlerce soğukta kalıp cenazelerimizi aradığımız andaki yaşadıklarımızı anlatamaz. Deprem üzerinden prim yapmaya çalışmasınlar. Bunu yaparken bir kez daha düşünsünler. Bizler hala kayıplarımıza ulaşamamışken, yaşadığımız acıların ödül malzemesi haline getirilmesini reddediyoruz. Depremi tüm gerçekliğiyle anlatacak, deprem bölgelerinin sesi olabilecek belgesel tarzında yapımlara herkes destek olur. Ama bu tür çıkar amaçlı projelere de hepimiz karşı çıkarız” dediler.
Bilindiği gibi daha önce de gerçek enkazlar dekor olarak kullanılarak bir filmin sahneleri çekilmiş ve büyük tepki çekmişti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.