DEPREMİ UNUTTURMAMAK HAYALİ OLDU

DEPREMİ UNUTTURMAMAK HAYALİ OLDU

Hataylı o… Sesi ve güzelliğiyle tüm dünyada kendini kanıtlamış sanatçı olan Karsu Depremde 40’tan fazla yakınını kaybetti.
Büyüdüğü Hollanda’da katıldığı yardım toplama canlı yayınında, enkaz altında kalan kuzenine ithafen seslendirdiği ‘Neredesin Sen’ türküsü sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede yürekleri dağladı, çok konuşuldu. Şimdi yine depremzedeler için projeler hazırlıyor. Karsu ile buluşuyoruz. Depremin ardından yaşadıklarını, acılarını, hayatını, yeni şarkısı ‘Umut’u ve yapmak istediklerini konuşuyoruz: “Umut vermek için acilen ayağa kalkmak istedim; ki belki ben de bu nedenle dünyaya geldim…”
DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞIYOR
Karsu neredeyse her gün dünyanın farklı bir ülkesinde, şehrinde konser veriyor. Temposuna yetişmek çok zor. Bir yandan da depremzedeler için çalışıyor.
Karsu, deprem ile ilgili açıklamalarına, “Paramparça olduk. Bir hafta boyunca hep merak içindeydik; kim yaşıyor, kim enkaz altında… Anlatamam bu hisleri. Bütün Türkiye hissetti bunları ama Hataylı olunca, ailemi de teker teker kaybedince… Öyle bir şey ki yaşadığım, anlatamam. Hep kontak halindeydik. Bizim ailenin bir sistemi var; en büyük amcalar ve dayılar bütün bilgileri toplar, diğer amcalara, dayılara verirler, öyle kuzenlere geçer. Herkes birbirini aramasın, kaos olmasın diye bu sistemle birbirimize bilgi aktardık. Mesela enkaz altında halamın sesini hep duyuyorlardı. İkinci depremde başka bir bina halamın binasının üzerine yıkılınca o da maalesef hayatını kaybetti.
KAYIPLARIMIZ 40-45
17 kişi kaybettim. Halam, nenem, kuzenim, kuzenimin kızları… Hatta bir göbek daha uzaktan kayıplarımızla sayı 40-45’e çıkıyor.
Başka bir halam var, Nurten. Çok şükür yaşıyor. Onunla görüştüm; “Hiçbir şeyi hayatta erteleme, yap, yaşa, ye, güneş yüzünü öpsün” dedi. Ben de umut vermek için acilen ayağa kalkmak istedim; ki belki ben de bu nedenle dünyaya geldim…
MÜZİĞİMLE SANATIMLA İNSANLARA DOKUNMAK İSTİYORUM
Müziğimle, sanatımla insanlara dokunmak… Deprem bölgesini hiç unutturmamak hayatımın hedefi oldu artık.
Deprem bölgesini unutturmamak hayatımın hedefi oldu artık.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.