HATAY ŞEHİR MÜZESİ ONARILIYOR!

HATAY ŞEHİR MÜZESİ ONARILIYOR!

Yaşadığımız depremlerde hasar gören müze ve içerisindeki eserler aslına uygun şekilde onarılıp yeniden ziyaretçileriyle buluşturulacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da, zarar gören yapılar arasında 2020’de hizmete açılan, kentin tarihçesi, ticareti, üretimi ve yemek kültürünün tanıtıldığı Hatay Şehir Müzesi ’de zarar gören yapılar arasında giriyor. Kültür ve turizm bakanlığınca müzede zarar gören eserler ve oluşan tahribatın onarımı için çalışmalar yapılıyor. Aslına uygun şekilde devam eden çalışmalar bittikten sonra yerli ve yabancıların ziyaretine tekrardan açılacak.

VATANDAŞLARIN HER GEÇEN GÜN ÜMİTLERİ ARTIYOR

Hatay’ın tarihi dokusuyla önemli bir kent olduğunu hatırlatan vatandaşlar: “Yaşadığımız depremlerde bir sürü tarihi yerimiz camiler, evler, müzeler gibi yerler yıkıldı. Tek bir tarihi yerimiz bile kalmadı belki yıkılmadılar ama fazlaca zarar gördüler. Şimdiler de tarihi yerlerimizin yeniden yapımına başlandı. Böyle olayları görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Şehrin düzeleceğine dair umut oluyor bize. Hele ki tarihi yerlerimiz bizim için çok önemli çünkü Hatay’ı Hatay yapan tarihi yerleri zaten yarısından fazlası tarihi yerle dolu. Yetkililerin bu tür tarihi yerlere daha çok önem vermesi gerektiği taraftarıyız. Gerekilen önem verilseydi eğer belki de bu kadar hasarlar almayacaklardı. Fakat artık yapacak bir şey yok oldu. İnşallah bir daha aşımıza böyle bir şey gelmez. Yaşadığımız felaketin ardından 11 ayı geride bıraktık Koca bir yıl olacak neredeyse tam bir yıldır ne evimiz var ne şehrimiz bu durum bizim için ne kadar acı size anlatamayız. Bir yıldır evimize, iş yerlerimize gidip gelemiyoruz. Şehrimiz de istediğimiz gibi gezemiyoruz. Müzelerimize, tarihi yerlerimize gidip gelemiyoruz. Bu duru bize çok acı veriyor. İnşallah en kısa zamanda bütün bu çalışmalar biter de biz de şehrimizde eskisi gibi gezmeye devam ederiz. Çünkü gerçekten çok özledik her karışını. Hatay bizim için gerçekten de çok özel bir şehir. Onu eskisi gibi kalabalık ve cıvıl cıvıl görmeyi çok özledik.” Dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.