KAŞIKÇI: BİZLER MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK DEPREM MESELESİNİ SİYASETÜSTÜ BİR MESELE OLARAK GÖRÜYORUZ

KAŞIKÇI: BİZLER MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK DEPREM MESELESİNİ SİYASETÜSTÜ BİR MESELE OLARAK GÖRÜYORUZ

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak ve Sayın Genel Başkanımız deprem meselesini siyasetüstü bir mesele olarak görüyoruz.” ifadesini kullandı.TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP’li Kaşıkçı şunları söyledi;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Dün İskenderun, bugün de Kırıkhan ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 85’inci yıl dönümü. Aradan geçen seksen beş yılda Hatay, ana vatanın ayrılmaz ve eşsiz bir parçası olmuştur.

Ülkemizin her alanda gelişmesinde Hatay’ımızın büyük bir katkısı olmuştur. Öyle ki Hatay, deprem öncesi uzun süre ihracatta ilk 10 il içerisinde yerini muhafaza etmiş ve ilk 5’in içerisine girmeyi hedeflemiştir.

Ana vatana katılma yönünde tüm Hataylılar tarihte eşine az rastlanır bir vatanseverlik göstererek mücadele vermiş ve nihayetinde bunu Büyük Atatürk liderliğinde başarmıştır. Hatay’ın Türkiye’nin eşsiz bir parçası olma yönündeki direncini yansıtmak için tarihten bir anekdotu sizlerle paylaşmak istiyorum

İşgal yıllarında Amerika’dan İskenderun’a bir heyet gelir. İskenderun ilçemizde Türk heyetiyle bir görüşme planlanır. Amerikalı heyet sözcüsü Türk heyetine “Söyleyin bakalım, bundan sonra hangi ülkenin idaresi altında yaşamak istersiniz?” diye sorar. Türk heyeti, Amerikalı heyetin söyledikleri karşısında oldukça sinirlenir “Biz Türk’üz ve tabi olarak da kararımız, Türklerin idaresi altında yaşamak.” diye cevap verirler. Bunun üzerine Amerika heyeti, biraz da alaycı bir şekilde “Türklerin başında onca iş varken size gelemezler.” deyince, Türk heyeti başkanlığını yapan Merhum Türkmenzade Ahmet Ağa: “Madem Türkler bize gelemiyor, o zaman biz Türklere gideriz.” cevabını verir. İşte, bu duruş, bu inanç ve kararlılık, bugün bizleri ana vatana bağlayan yolu açmış ve Hatay’ı kıyamete kadar ana vatanın parçası yapmıştır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, millî mücadele kahramanlarımızı, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçası olma iradesini ortaya koyan Hatay Millet Meclisinin üyelerini, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Hatay’da deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili söz almış bulunmaktayım aslında ancak bu kısa sürede şunu ifade etmek istiyorum: Hatay’da ve 11 ilimizde yaşanan felaketin sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hemen deprem sonrasında Hatay’la ilgili bir hasar tespit çalışması oldu. Hatay’da deprem öncesi 911 bin bağımsız bölüm olduğunu, bu bağımsız bölümler içerisinde konut, iş yeri ve diğer yapıların bulunduğunu dolayısıyla deprem sonrası yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde de 911 bin bağımsız bölümün toplam yüzde 71’inin hasar aldığı ortaya çıktı. Değerli milletvekilleri, yüzde 71 çok büyük rakam dolayısıyla Hatay’ımızda şu an yapı stokumuzun neredeyse dörtte 1’i ya yıkılmış ya da ağır hasarlı olarak yıkılmak üzere. Deprem öncesi 1 milyon 686 bin 43 vatandaşımızın yaşadığı ilde depremin yıkıcı etkisiyle 23 bin 453 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 50 bin 641 vatandaşımız da yaralanmış. Yine, deprem neticesinde Hatay nüfusunun yüzde 50’si yer değiştirmiş; 400 binin üzerinde vatandaşımız Hatay dışına göç etmiş, 400 bin vatandaşımız da Hatay içerisinde yerlerini değiştirmişlerdir. Peki, deprem sonrası ne yapılıyor? Şu an vatandaşlarımızın geçici olarak barınmalarını sağlamak üzere 41 bin 538 tane konteyner kuruldu. Burada 120 binin üzerinde vatandaşımız yaşamını devam ettiriyor ve 43 bin vatandaşımız da çadır kentlerde yaşamına devam ediyor.

Bunun dışında, bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak ve Sayın Genel Başkanımız bu meseleyi siyasetüstü bir mesele olarak görüyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi geçtiğimiz hafta deprem bölgesi inceleme heyeti oluşturdu. 7 milletvekilimizle birlikte deprem bölgelerini gezeceğiz, hem vatandaşlarımızı dinleyip hem de devletimizin yapmış olduğu tüm çalışmaları yakinen görüp daha sonra da inşallah önümüzdeki haftalarda da yapılan çalışmalarla ilgili, burada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizlere detaylı bilgiler vereceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.