MOLOZLAR ETRAFA GELİŞİGÜZEL DÖKÜLÜYOR

MOLOZLAR ETRAFA GELİŞİGÜZEL DÖKÜLÜYOR

Deprem felaketinde en fazla kaybın olduğu Hatay’da şehir içinin beton yığınlarıyla dolu olması vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

Mahalle aralarında yer alan moloz yığınları vatandaşlar tarafından hoş karşılanmıyor. Vatandaşlar depremin ardından 8 ay geçmesine rağmen hala bu tür manzaralar ile neden karşılaştıklarını anlayamıyorlar. Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlar: “Depremin üzerinden 8 ay geçti ve evleri sağlam olan insanlar yuvalarında oturmaya başladılar. Ancak çevredeki moloz yığınları gün geçtikçe artıyor. Kamyon sürücüleri moloz yığınlarını gelişigüzel döküyorlar. İnsanları hiç düşünmüyorlar. Antakya’ya bu görüntüler hiç yakışmıyor. İlgili birimlerin bir an önce bu durumla ilgili bir şeyler yapmasını istiyoruz. Mahalle aralarında çok fazla gelen giden olmadığı için buralarda çok fazla dikkat çekmiyor. Moloz döküldüğü yetmezmiş gibi üstüne bir de çöp atıyorlar. Artık buna bir son verilmeli ve mahalle aralarındaki molozlar ve çöpler iyice toplanılmalı. Ve bu molozlar kentin her yerine gelişigüzel dökülmemeli” dediler.

YURTTAŞLAR MOLOZLARDAN ŞİKAYETÇİ!

Yaşanan depremlerin ardından 8 ayı geride bırakırken ağır hasarlı binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. Antakya ve Defne ilçelerinde yoğun mesai harcayan yıkım ekipleri, vatandaşlar tarafından eleştirilerin odağında. Anayazı Mahallesinde yıkımı tamamlanan binanın 40 gündür öylece bırakıldığını ileri süren mahalle sakinleri, “Yıkımı gerçekleştirilen binalar yerinde ayrıştırılıyor ve molozlar öylece bırakılıyor” yorumunu yaptılar. Yeni 10. Sokakta bulunan apartmanın yıkımı 40 gün önce gerçekleşti. Fakat bina sahipleri olan Turunç kardeşler yıkılan binanın moloz atıklarının toplanmadığını söyledi. Bu konuda ilgili birimlere seslenen vatandaşlar, “40 gündür yıkılmış ama enkazlar hala duruyor. Çadırlarda zorlu yaşam koşulları devam ediyor. Moloz kaldırılsa kış öncesi kendimize kalacak bir yer yapacağız. Çünkü kışın çadırlarda kalmak oldukça zor. Sürekli su baskınları, çamur ve soğuk oluyor. Çadırımızı da yerimiz olmadığı için komşuların tarlasında kurduk. Onlar da kendilerine bir yer yapacaklar artık. Daha fazla yük olmak istemiyoruz. Bunun sorumlu birimi kim ise artık daha hızlı işlerin yürütülmesini istiyoruz. Yoksa kışın ciddi mağduriyet yaşayacağız” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.