MULLAOĞLU, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI’NIN BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRDİ

MULLAOĞLU, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI’NIN BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda; “Adalet ve Kalkınma Partisi, ‘abartılmış kârlar partisi’ hâline dönmüştür. ‘Eser siyaseti’ diyorsunuz, keser siyasetine döndü; emekliyi kesiyorsunuz, atanmamış öğretmenleri kesiyorsunuz, esnafı, çiftçiyi kesiyorsunuz. Bu şekilde bir siyaseti asla kabul etmiyoruz, ayaklarımızın altına alıyoruz. Emeklilere ve atanmayan öğretmenlerimize ‘Para yok’ diyorsunuz ancak müteahhitlerinize bir sürü para kaynağı aktarıyorsunuz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu,  TBMM Genel Kurulu’nda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bütçesini değerlendirdi. Mullaoğlu, şunları söyledi:

“Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına şu dizelerle başlamak istiyorum: ‘Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi… Birer mezar taşı gibi savrulduk, Vicdan sustu, hukuk sustu, insanlık sustu. Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi… Bir gün mezarlarımızda güller açacak, Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.’

Bizim oralarda hem doğum hem ölüm reyhanla karşılanır. Yeni doğan bebeklere reyhan sürülür ki iyi koksunlar, iyi bir hayatları olsun diye. Vefat edenlerimizin de cenazeleri reyhan suyuyla yıkanır ve mezarlarına reyhanlar konulur. Depremde maalesef binlerce vatandaşımızın cenazesi yıkanmadan dahi defnedilmiştir, onların anısına ve tam da bu kürsüde kaybettiğimiz milletvekili arkadaşımızın anısına bu reyhanları bırakıyorum, onlara tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, muğlak ve ucu açık bir kanundur. Kanunda, rezerv alanlarındaki az ve orta hasarlı binaların ne olacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Yapılacak yönetmelikte mutlaka bu hususun net bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Yine, kanunun hiçbir yerinde orta ve dar gelirli vatandaşların devlet tarafından nasıl korunacağına ilişkin bir ifade bulunmamaktadır.

Yani aslında Hükümet hangi vatandaşımızın dar gelirli olduğunu, hangisinin orta gelirli olduğunu ve yüksek gelirli olduğunu bilebilecek mekanizmalara sahiptir. Kanuna göre, şu an dar gelirli olan vatandaşlarımız için, evet, önce devlet onun adına yapıyor, tapuda ortak oluyor, onu ölünceye kadar oturtuyor ancak parası olmadığı zaman da oturduğu dairenin mülkünü alıyor. Yani, burada Hükûmet şunu diyor: ‘Ya canın, ya tapun.’ İki şey arasına sıkıştırılması kesinlikle doğru değildir. Mutlaka, en azından, tüpçü Demirörenlere göstermiş olduğunuz kredi imkânını, hoşgörüyü dar gelirli vatandaşlarımıza, depremzedelere göstermiş olmanız gerekmektedir.

Buradan bir ihbarda bulunmak istiyorum. Adana Belediyemize yolsuzluk iddiasıyla bir operasyon yapıldı. Ancak sizin Bakanlığınızda 115 metrekarelik 37 bin adet köy evi yaptırılmıştı; tek bir evin maliyeti 1 milyon 800 bin TL iken, 4 milyon 300 bin TL fatura edilmiş ve bu şekilde kamu 66 milyar 595 milyon 700 TL zarara uğratılmıştır. Biz bu milletin hakkını korumak için buradayız. Milletin tek bir kuruşunu asla yedirmeyeceğiz ve sizlerin de bu şekilde davranması gerekiyor. Eğer bu husus doğruysa bunun hesabını kesinlikle vermeniz gerekiyor. Bunun peşini asla bırakmayacağız.

Yani, Adalet ve Kalkınma Partisi abartılmış kârlar partisi hâline dönmüştür. ‘Eser siyaseti’ diyorsunuz, keser siyasetine döndü; emekliyi kesiyorsunuz, atanmamış öğretmenleri kesiyorsunuz, esnafı, çiftçiyi kesiyorsunuz. Bu şekilde bir siyaseti asla kabul etmiyoruz, ayaklarımızın altına alıyoruz. Emeklilere ve atanmayan öğretmenlerimize ‘Para yok’ diyorsunuz ancak müteahhitlerinize bir sürü para kaynağı aktarıyorsunuz.

Depremler hayatımızı çok kötü etkiledi. Depremler sadece kentlerimizi değil uygarlıklarımızı, tarihimizin büyük bir parçasını da yıkıyor. Yaşadığımız acıların yanında medeniyetlerimiz, kültürel miraslarımız ve tarihimizin büyük bir parçası yok oluyor. Her zaman söylediğimiz gibi, bu işe aslında millî güvenlik meselesi olarak bakmak zorundayız. Sadece rant gözüyle bakmak kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Bu ülkede sadece afetten kaynaklı kanun yeterli değildir, Belediye Yasası’nın mutlaka değişmesi gerekmektedir. Örneğin, bir belediye başkanı çıkıyor, dinozor parkı yapıyor ve bu ülkenin kaynaklarını mahvediyor. Dolayısıyla Belediye Yasası’nın değişmesi ve ülke kaynaklarının temel altyapılara harcanması gerekmektedir. Bu şekilde, Belediye Yasası’nda yapılacak değişiklikle depremi daha ciddiye almanızı rica ediyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.