“OKUL HİJYEN” DEPREM BÖLGESİNDE

“OKUL HİJYEN” DEPREM BÖLGESİNDE

Türkiye’nin önde gelen temizlik ve hijyen markalarından Domestos, depremden etkilenen illerdeki geçici yaşam alanlarında çocukların hijyenik tuvaletlere erişmesine destek olduğunu duyurdu. Marka, çamaşır suyu bağışları ve hijyen ekipleri ile de konteyner ve çadır kentlerde sürdürülebilir hijyen için çalışmalarına devam edecek.

Domestos, deprem bölgesinde kurulan konteyner ve çadır kentlerdeki ortak tuvaletlerde sürdürülebilir hijyen sağlamak için çalıştığını duyurdu. 11 yılı aşkın süredir çocukların okullarda hijyenik tuvaletlere erişimini desteklemek için projeler gerçekleştiren marka; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da konteyner ile çadır kentlere ürün bağışı yapıyor. Verilen bilgiye göre, aynı zamanda bölgeden istihdam edilerek oluşturulan hijyen ekipleri ile geçici yaşam alanlarında bulunan tuvaletlerde sürdürülebilir hijyen çalışmalarına katkı sunuyor.

Marka, ayda 15 bin şişe Domestos afet ve acil durumlar için yoğun kıvamlı çamaşır suyunu geçici yaşam alanlarındaki tuvaletlerin hijyeni için bölgeye ulaştırıyor. Marka tarafından bölgeye yönlendirilen hijyen ekipleri, konteyner ve çadır kentlerde her gün 230 bine yakın kişi tarafından kullanılan yaklaşık bin 500 tuvaletin temizliğini yapıyor.

11 yılı aşkın süredir Okul Hijyen Programı’nı sürdüren marka, program kapsamındaki çalışmalarını deprem bölgesine yönlendirdi. 4 ildeki geçici öğrenim birimlerinde toplam 12 konteyner tuvalet kuran marka, 5 binin üzerinde çocuğun hijyenik tuvaletlere erişimini destekliyor.

Domestos, Okul Hijyen Programı kapsamında Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle gerçekleştirdiği Eğlen, Öğren, Hijyen eğitimlerine de deprem bölgesinde devam ediyor. TEGV’nin Ateşböceği gezici ekipleriyle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye’de 13 bine yakın çocuğun hijyen eğitimlerinden faydalanması hedefleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.