TYP ÇALIŞANIYKEN KENDİ İŞİNİ KURDU

TYP ÇALIŞANIYKEN KENDİ İŞİNİ KURDU

Hatay’ın Altınözü ilçesinde ikamet eden 36 yaşındaki Semiha Arslanoğlu, 2019 yılında MEB bünyesinde TYP çalışanıydı. İŞKUR’a müracaat ederek Cumhuriyet İlköğretim okulunda temizlik personeli olarak çalışmaya başladı.
Bu süreçte de kendi ifadesiyle “maaşlarımı biriktirip sermeyi oluşturdum” diyen Semiha hanım, lezzetli yemekler yaparak ilçesinde yeni bir iş kapısı kurdu.
“İŞKUR’un açtığı Mesleği Eğitim Kurslarına da hatıldım. Hasta Bakıcı sertifikam var” diyen Semiha hanım, çalıştığı yerdeki mesai arkadaşlarına ev yemekleri yapar getirirmiş. Onlar da çok güzel yemekler yaptığını ve kendi iş yerini açmasını tavsiye ederlermiş. Bu telkinleri ciddiye alan Semiha Hanım 2019 yılında EVİM CAFE ismindeki iş yerini kurdu.
Semiha Hanım, İŞKUR ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor: “İŞKUR sayesinde sigortam yattı, düzenli maaş aldım. Evde oturmaktansa çalışmamı sağladı İŞKUR. Üniversite mezunu gençler mutlaka İŞKUR ile irtibata geçmeli. Bir kez gidip iş bulamadım diye vazgeçmesinler. Hemen pes etmesinler. İŞKUR’un işgücüne katkısı çok büyük.”
Biri usta ikisi servis personeli olmak üzere 3 kişiyi istihdam eden Semiha Hanım’a vakit buldukça kendi ailesi de yardım ediyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.