VALİ OKULLAR AÇILMADAN TÜM KURUMLARI UYARDI!

VALİ OKULLAR AÇILMADAN TÜM KURUMLARI UYARDI!

Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Millî Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Millî Eğitim Müdürü, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve ilgili kurum müdürleri de katıldı.
Toplantının ana gündemini, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’na hazırlık çalışmaları oluşturdu. Önceden planlanan ve çalışmalarına başlanan eğitim-öğretime hazırlık süreçlerinin hangi aşamada olduğu ve 29 Ağustos 2023 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararların masaya yatırıldığı toplantıda Vali Masatlı, özellikle ilçelerdeki tüm okulların durumlarıyla ilgili olarak İlçe Kaymakamları ve İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi aldı.
Yeni eğitim-öğretim yılının 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak olmasından dolayı öğretmenlerin barınma durumları ve konteyner kentlere yerleştirilmeleri, eğitim öğretimin aksamaması için taşımalı sistem ile öğretmen ve öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarının sağlanması adına gerekli planlamaların devreye sokulmasının öncelikli olarak konuşulduğu toplantıda ayrıca; okulların bakım onarım çalışmaları, okulların ve eğitim görülecek binaların içme suyu, kanalizasyon ve internet gibi altyapı problemlerinin çözülmesi, ilçeler bünyesinde yapılan okul ilişkilendirilmeleri, merkezi sınavlara katılacak olmaları nedeniyle 8. ve 12. sınıflarda, uygun ortam sağlandığında tekli eğitimin yapılabilmesinin planlanması ve yapımına devam eden yeni okul inşaatlarının durumları da tekrar ele alınıp değerlendirildi.
Vali Masatlı, hiçbir aksaklık ve ihmalin kabul edilemez olacağına vurgu yaparak İlçe Kaymakamları ile Toroslar EDAŞ, HATSU, İŞKUR ve ilgili kurum yetkililerine; 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi için hazır olması gerektiği talimatını İlçe Kaymakamları kanalıyla verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.