YAYLADAĞI’NA 68 İŞYERİ YAPILIYOR

YAYLADAĞI’NA 68 İŞYERİ YAPILIYOR

Yayladağı Belediye Başkanı ilçeye bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde yapımı devam eden geçici işyerlerini Tarihçi Ali Rıza Tütüncüoğlu ile birlikte inceledi.

İlçeye bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde yapımı süren 68 adet geçici işyerinin Ocak ayında teslim edileceğini belirten Yalçın, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya teşekkürlerini sundu. Başkan Yalçın, incelemelerinin ardından Tütüncüoğlu’na çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yalçın yaptığı açıklamada, “Yayladağı nüfusumuz 37 bindi, şu an 64 bin. Hatay’ımızın tüm ilçelerinden Yayladağılı vatandaşlarımız ilçemize geldi. İşyerleri malumunuz yıkıldı. İkametlerini de baba topraklarını yaptılar. Depremde işyerleri yıkılan esnaflarımız için AFAD koordinasyon merkezimiz önemli projeler geliştirdi. Hatay Valiliğimize de teşekkür ediyoruz.

İŞYERLERİNİN FİNANSMANI İZMİR TİCARET ODASI TARAFINDAN KARŞILANACAK

Bu alanda 68 depremzede vatandaşımız için 24 metrekarelik işyerleri yapıyoruz. Buranın tüm finansmanı İzmir Ticaret Odası tarafından karşılanacak. Esnaflarımız kaymakamlığımızın AFAD birimine başvuru yapacaklar. Orada kura yöntemiyle işyerleri belirlenecek. Esnaflarımız Kurtuluş Mahallemizde şehrimizin giriş bölgesinde faaliyetlerini sürdürecekler. Ocak ayına kadar işyerleri tamamlanacak. Elektrik altyapısı, yollar, çevre düzenini de yetiştireceğiz. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, Hatay Valiliğimiz buraya yönelik projeleri ardı ardına hayata geçiriyor. Bazen Yayladağı’na bu tür hizmetler yapıldığında eleştiri oluyor. Ancak şunu söylemek lazım. Yayladağı depremden en az etkilenen ilçelerden olsa da depremin ardından ilçemize göç eden depremzede vatandaşlarımızın artık barınma noktası haline geldi. Bu bölgede de esnaflarımız işlerini yapmak zorunda. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hatay Valimiz sayın Mustafa Masatlı’ya da teşekkür ediyoruz. Şartları uygun olan tüm esnaflarımıza işyerleri teslim edilecektir” ifadelerini kullandı.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.