YAYMAN: DEPREMİN ADI HATAY DEPREMİ OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN”

YAYMAN: DEPREMİN ADI HATAY DEPREMİ OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Pazarcık depreminin adının “Hatay Depremi” olarak değiştirilmesini teklif etti.Yayman, “Deprem bölgesiyle ilgili en büyük çalışma Cumhurbaşkanımızın bölgeyi birebir sahiplenmesi.” dedi.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay davası benim şahsi davamdır” sözüne işaret eden Yayman, “Bu sözü 81 vilayet içinde hiçbir vilayet için söylememiştir. Ama Hatay için söylemiştir. Hatay bu kadar özel bir yerdir.” diye konuştu.Yayman, “‘Kahramanmaraş Pazarcık depremi’ dense de, bu depremin adının ‘Hatay depremi’ olarak değiştirilmesini teklif ediyorum. Depremin adı farklı olsa da merkezi Hatay’dır.” ifadelerini kullandı.

“Yaraları sarmanın birinci şartı; kalıcı konutların yapılması”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayısız defa Hatay’ı ziyaret ettiğini anlatan Yayman, depremin olduğu andan itibaren Hatay’a gelen eski bakanlara da yeni bakanlara da tek tek teşekkür etti.Yayman, depremin yaralarını sarmanın birinci şartının; kalıcı konutların yapılması olduğunu vurgulayarak, “Depremzede kardeşlerimizin sorunlarını çözme noktasında büyük bir fedakarlıkla, seferberlik duygusuyla çalışıyoruz. Yeter mi, yetmez. Biz, o insanlara bir ev, konteyner versek dahi; evladını, annesini, babasını kaybetmiş insanların acılarını ortadan kaldıramayız. Ölenleri geri getiremeyiz ama insanların yaralarını sarmak için elimizden ne geliyorsa Cumhur İttifakı olarak hepsini yapacağız. İnşallah şehrimizi ayağa kaldıracağız. Aralık ayında evleri teslim etmeye başlayacağız. Cumhurbaşkanımız Hatay’a gelecek ve evlerimizi teslim edeceğiz. Kalıcı konutlar peyderpey yapılacak. Hatay’da tam 220 bin konut yapılacak.” değerlendirmesinde bulundu.Herkesin Hatay’ı gelip görmesini isteyen Yayman, “Söylediklerim asla oradaki atmosferi yansıtamaz. İnsanlardan tek ricam; gelsinler Antakya merkezdeki yıkımı görsünler. Orada nasıl bir şehrin yok olduğunu bir ibret vesikası olarak görsünler.” şeklinde konuştu..Hatay’ın önemli bir imtihan verdiğini kaydeden Yayman, “28 mayıs seçiminde, 81 il içerisinde rengini kırmızıdan turuncuya çeviren illerden bir tanesi. Bu sözle değil, icraatla, hizmetle oluyor.” dedi.”Siyasetçinin sicil amiri millettir” diyen Yayman, doğru çalışılmışsa milletin AK Parti’yi genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de iktidara taşıyacağını söyledi.AK Parti’nin genel seçimlerdeki başarısının, yerel seçimlerde de artarak devam edeceğini belirten Yayman, “Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Antalya’da seçimleri tekrar kazanacağız, çok iddialıyız. 31 Mart’ta bir kez daha AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın zaferine Türkiye uyanacak. Bütün kamuoyu araştırmaları bunları ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.