HÜSEYİN YAYMAN’DAN MÜJDELİ HABER

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri ile “Hatay Kurtuluş Müzesi” olması için çalışmalar başlatıldı

HÜSEYİN YAYMAN’DAN MÜJDELİ HABER

Hatay’da son günlerde gündemde olan tarihi meclis binasının kamulaştırılması ve binanın kurtuluş müzesi olarak hizmet vermesi ile ilgili AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ dan müjdeli haber geldi.
1927 yılında Fransız Mimar Leon Benju tarafından yapılan ve Hatay’ın Kurtuluşunun ardından, Hatay Meclisi olarak hizmet vermeye devam eden bina, Eski Kültür Turizm Bakan Yardımcısı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri ile “Hatay Kurtuluş Müzesi” olması için çalışmalar başlatıldı.
Hatay Meclisinin İlk toplandığı bu tarihi binanın, aslına uygun olarak kamulaştırılıp, bir müze haline dönüştürülme çalışmalarını yakından takip eden, AK Parti Hatay Milletvekili Yayman ve Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve tarihi bina sahibi Adalı ailesi ile görüşmelere devam ediyor. Uzun bir süre Gündüz Sineması olarak kullanılan bina, 2002 tarihinde bir şirket tarafından kiralanarak künefeci olarak kullanılmaktaydı.
AK Pari Hatay Milletvekili Yayman; “Buranın en kısa zamanda kamulaştırılıp, Hatay Kurtuluş Müzesi olarak devam etmesini teklif ettik, olumlu sonuç alacağımızı ümit ediyorum.” dedi. HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.