ALAKUŞ,  İSİM KARIŞIKLIĞINA NOKTAYI KOYDU

ALAKUŞ,  İSİM KARIŞIKLIĞINA NOKTAYI KOYDU

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Habib-i Neccar Kavşağı olarak adlandırılması kararı meclisten çıkan bölgeye farklı isimler verilmesine tepki gösterdi.

2018 yılında HBB meclisinden çıkan karar ile Honda Kavşağı olarak adlandırılan alanın adının Habib-i Neccar Kavşağı olarak adlandırılmasına rağmen alana bilgilendirici tabela konulmamasından dolayı kavşağın farklı adlarla anıldığını belirten Alakuş, yaptığı açıklamada isim karışıklığına noktayı koydu. Alakuş açıklamasında; “Son günlerde bürokratların açıklamalarında sözde Honda kavşağı için Bahçelievler kavşağı veya Honda kavşağı gibi çeşitli isimler kullanıldığını gördüm halbuki ben kendim 2018 ,de Hatay büyükşehir belediyesine verdiğim dilekçe ile  Habib-i Neccar alanı olarak  HBB meclisinden oy birliği ile kabul edilmiştir. Fakat tavsiye ettiğim ne proje uygulanmış nede bir tabela asılmıştır. Projesini de paylaştığım görsel resmi olarak Habib-i Neccar kavşağıdır tüm kamuoyuna duyurulur saygılarımla. Not projedeki küçük yazıyı okumanızı tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.

ALAN DÜZENLEMESİNİ DETAYLI OLARAK PLANLAMIŞTI

Başkan Alakuş, Habib-i Nrccar Kavşağı olarak adlandırılan alana konuşması için Habib-i Neccar figürünü de hazırlamış ve HBB yönetimine sunmuştu. Alakuş hazırladığı prototipte; “Habib-i Necar Kavşağı Çevre Düzenlemesi: Yarım ay şeklinde yükseltilen eğimli zeminde Habib-i Neccar yaşadığı mağara üzerinde konumlandırılarak mesleğiyle sembolize edilmiştir. İnşa etmeye çalıştığı kapı altındaki dünya figürüne de gönderme yapılarak her iki dünyaya açılan kapıdır. Mesajı iki dünyayı da kazanmak için çalışın demek ve Hatay’ın bir medeniyetler kapısı olduğunu göstermektir. Ayrıca Neccar’ın hayvanlara ve tüm canlılara beslediği örnek sevgi heykeli çevreleyen hayvan figürleriyle betimlenmiştir” ifadelerini de kullanmıştı.

Alakuş’un tüm hazırlığına rağmen alanda tabela ve figür düzenlemesi yapılmaması isim karışıklığına yol açmaya devam ediyor. Alanın isim babası olan Alakuş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapmasının yanı sıra çeşitli girişimlerde bulunmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.