HATAYLI SELAMİ ŞAHİN HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI

HATAYLI SELAMİ ŞAHİN HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI

“Parklarda yattığım oldu, çöpten yemek topladım”

Selami Şahin, gençlik yıllarında yaşadığı ekonomik zorluklara değinerek, ”Parklarda yattığım oldu. Çöpten yemek topladım” dedi.

Söz yazarı, besteci ve müzisyen Selami Şahin, hayatına dair merak edilenleri cevapladı. Sanat hayatıyla ilgili konuşan Selami Şahin, “Antakya-Yoncakaya Köyü… İlkokuldayım. Bayramlarda öğretmenlerim bana şarkı söyletirdi. Köyde kaval öğrendim. İlkokul mezunuyum. Şarkıcı olacağım diye 15 yaşında, tek başıma İstanbul’a geldim. Otelde, lokantada çalıştım. Plakçı Sirkeci’deydi. Orada iş buldum. Şirketin sahipleri yemeğe gelmişti, “Babalarım bana plak yapın. Annem babam çok fakir, şarkıcı olmak istiyorum” demiştim. Çok küçük olduğumu söylediler. Patron, “Çocuğun sesini dinleyin” dedi. Ben de söyledim. Ayağa kalktılar ve “Böyle bir şey olamaz, çocuğun sesi şahane, hemen 45’lik yapalım” dediler” ifadelerini kullandı.

ANNE BABAMI KRALLAR GİBİ YAŞATTIM

Selami Şahin, sözlerine, “O 45’likle, 17 yaşında ünlendim. Notayı kitaplarla kendi kendime öğrendim. Annemle babama İskenderun’da bahçeli ev yaptırdım. İstanbul’a da çok geldiler. Hacca da gönderdim. Kral ve kraliçe gibi yaşattım onları. Soğan ekmek yiyordum ama kazandığım parayı anneme babama gönderiyordum” diye devam etti. Yaşadığı ekonomik zorluklara değinen Selami Şahin, ”Otelde kalırsam anama göndereceğim para azalırdı. İşten çıkarmışlardı beni. Parklarda yattığım oldu. Çöpten yemek topladım. Bir gün çöpte yemek bulmak için aranırken bir teyze geldi, “Ne yapıyorsun böyle?” dedi. “Hiç, bir şeye bakıyordum” dedim, inanmadı. Zorla bana yemek yedirdi. “Anne, ben dilenci değilim” dedim. Zorla harçlık da verdi. Sarıldı bana, ağladı. Her zaman ruhuna Fatiha okuyorum” dedi.

ALLAH BENİ ÖDÜLLENDİRDİ

Şahin, “Benim ailem çok fakirdi. Köyde hiçbir şey yoktu. Elektrik, su, yol bile yoktu. ‘Tapılacak Kadınsın’ şarkısını rahmetli anneme yazdım. Türkçe bilmiyordu annem. O şarkının Arapçasını söyleyince, bana sarılıp ağlayışını hiç unutmam” diye konuştu. Gelecek yıllarla hayatının film olacağını dile getiren Selami Şahin, “Hayatım roman olur. Önümüzdeki senelerde film de olacak. Çocuklarım proje üzerine çalışmaya başladı bile” ifadelerini kullandı. Şahin, “Yokluktan gelip zirveyi görmek nasıl bir his?” sorusuna ise, “Kendi kendime yaptım her şeyi. Allah’tan sonra anne babama taptığım için sonunda Allah da beni ödüllendirdi” yanıtını verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.