MİLLETVEKİLİ YAYMAN’DAN  DİSNEY PLUS’A “ATATÜRK” ÇIKIŞI

MİLLETVEKİLİ YAYMAN’DAN  DİSNEY PLUS’A “ATATÜRK” ÇIKIŞI

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Disney Plus’un Ermeni lobisinin baskısıyla Atatürk ile ilgili dizinin yayından çekilmesine sert tepki gösterdi.

Dijital yayınlar konusunda en yetkili isim olan Hatay Milletvekili Yayman, Disney Plus’un bu kararına en sert cezayı vereceklerini belirtti. FOX’un dijital platformu Disney Plus, Türkiye’nin ulusal değerlerini hiçe saydı. Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğerek Atatürk dizisini yayınlamama kararı aldı. 8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV’de yayınlanacağı açıklansa da, skandal karara tepki yağdı. Vatandaşlar aboneliklerini iptal etti, sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus’a karşı ses çıkarmadı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, açıklama yaptı. Platforma karşı en sert yaptırımların uygulanacağını söyleyen Hüseyin Yayman, “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz” ifadesini kullandı.

ABONELİKLERİ İPTAL EDİLİYOR

FOX’un dijital platformu Disney Plus, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğdi. “Atatürk” dizisini daha yayınlamadan yayından çekti. 8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV’de “Türkiye’ye armağan” sloganıyla yayınlanmasına karar verildi. Milyonlar, bu karar üzerine harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler birer birer iptal edildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine Disney’den gelen açıklama ise şaşkına çevirdi. Platform, “Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var” açıklamasıyla sansürü gizlemeye kalkışsa da tepkiler dinmedi.

HÜSEYİN YAYMAN: 85 MİLYONA YAPILMIŞ BİR TAVIRDIR!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada Disney Plus’un aldığı kararı ‘Türk milletine yapılmış bir hakaret’ olarak değerlendirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlığının simgesidir. Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Ulus aşırı dijital ağların kendilerini toplumların milletlerin üzerinde görmesi yeni bir vesayet düzeni doğurmaktadır. Bu vesayet düzeni asla kabul edilemez. Kimse kendini Türk milletinin üzerinde göremez” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.