STK’LARIN ÖNCÜSÜ, SANAYİCİ VE TÜCCARIN SAVUNUCUSU ATSO

STK’LARIN ÖNCÜSÜ, SANAYİCİ VE TÜCCARIN SAVUNUCUSU ATSO

   Antakya Ticaret ve Sanayi odası bugüne kadar olduğu gibi Antakya ve Hatay’da bütün sivil toplum ve meslek örgütlerinin haklarını savunmaya ve onlara yol göstermeye devam ediyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ekibi bugüne kadar Hatay ekonomisine yön veren ciddi kuruluşlara öncülük etti. Bazı meslek kuruluşlarının dilek ve taleplerini birinci elden çeşitli bakanlıklara iletti ve talep etti. Bu taleplerin önemli bir bölümü çeşitli bakanlıklardan karşılık buldu. ATSO başkanı Hikmet Çinçin bugünde Esnaf, Tüccar ve Sanayiciliği özellikle salgın sürecinde siyasi iktidarın başlattığı ‘’Kısa Çalışma Ödeneği’’,nin bugün sona ereceğinin açıklanması üzerine harekete geçerek yetkili bakanlıklar düyeğinde söz konusu ödeneğin 2021 yılı sonuna kadar devam ettirilmesi için resmen başvuruda bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezinin de destek verdiği bu talebin bir iki gün içerisinde sonuçlanması bekleniyor. ATSO başkanı Hikmet Çinçin bakanlıklara gönderdiği bu konuyla ilgili yazıda şu görüşlere yer verdi.

    ‘’ COVID-19 küresel bir afete dönüşerek toplumsal hayatın birçok alanını derinden sarsan bir süreç oldu. COVID-19’un en büyük tehdidi insan sağlığına yönelik olsa da bu tehdit sağlık alanıyla sınırlı kalmadı. Şüphesiz COVID-19’un olumsuz etkilediği temel alanlardan biri ekonomi oldu. Covid-19 virüsünün yayılmasını engellemek için alınan tedbir kararlarının ekonomik etkilerini azaltmak maksadıyla ”Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi açıklanmıştır. Açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin en önemli maddelerinden biri kısa çalışma ödeneğidir. Hem İşçinin işini kaybetmemesini hem de işverenin bu süreç içerisinde mali anlamda desteklenmesini sağlayan pasif iş gücü programları arasında en etkili uygulamalardan birisidir. Kısa Çalışma Ödeneği Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda belirtilen esaslar çerçevesinde 18.02.2021 tarih ve 3556 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021’e kadar uzatılmış, Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada “Kısa Çalışma Ödeneğinin Mart ayı sonunda kaldırılacağını” açıklamıştı. Korona virüs yerel olarak ekonomide olumsuz bir etki oluşturmuş ve oluşturmaya devam etmekle birlikte esnafın, çalışanların, dolayısıyla sektörlerin ve piyasaların tam canlılık kazanmasının uzun yıllar süreceği, pandeminin ekonomik ve toplumsal etkilerinin hâlâ devam ettiği ve istenilen seviyede olmadığı görülmektedir. Bu bağlamda Kısa Çalışma Ödeneği’nin yılsonuna kadar uzatılması hususunun iç piyasaları kısa vadede rahatlatacağı kanaatindeyiz’’ dedi. Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.