GÜZELMANSUR DSİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

GÜZELMANSUR DSİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Antakya’da bulunan Maraşboğazı, Arpahan, Aşağıoba ve Paşaköy bölgelerinde sel afeti yaşanmaması için DSİ’nin bölgede acilen çalışma yapmasını istedi.

TBMM’de söz alan Güzelmansur, DSİ’nin mevcut kanalları temizlemesi gerektiğini belirterek; “Antakya’ya bağlı Maraşboğazı, Arpahan, Aşağıoba ve Paşaköy bölgelerinde çiftçilik yapan, hayvancılık yapan insanlarımız kışın sel sularıyla yazın da kuraklıkla mücadele ediyorlar. Yazın da zarar ediyorlar, kışın da zarar ediyorlar çünkü Devlet Su İşleri bu bölgede yapması gerekenleri yapmıyor. Önümüzdeki günlerde yağışlar başlayacak, her yıl olduğu gibi Karasu Kanalı aşırı yağışlar nedeniyle tıkanacak, patlayacak. Bu insanlarımızın ekili arazileri, hayvanları yine sular altında kalacak. Bu felaketi gelmeden önleyebiliriz. Nasıl önleriz? Devlet Su İşlerinin birkaç sallama kepçe gönderip kanalları temizlemesiyle, bu kanalların bakım onarımı yapılmasıyla önleyebiliriz. Bu işlerin, iki hafta sonra değil, ay sonunda değil, hemen bu hafta yapımına başlanmasıyla önleriz. Devlet Su İşlerini bu hizmeti hemen yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.