TBMM DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU, TİKTOK TEMSİLCİLERİNİ DİNLEYECEK

TBMM DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU, TİKTOK TEMSİLCİLERİNİ DİNLEYECEK

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman:”TikTok’un Avrasya Bölge Koordinatörü ve temsilcilerini Türkiye’ye çağırdık; 7 Aralık’ta TBMM’ye gelerek TikTok’taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunacaklar”

TBMM – TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’ye çağırdıkları TikTok’un Avrasya Bölge Koordinatörü ve Temsilcisinin 7 Aralık’ta komisyon toplantısına katılarak platformun tartışmalara yol açan uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunacağını söyledi.Yayman, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ulus aşırı dijital ağların tartışıldığını belirterek, dijital ağların Türkiye’nin aile yapısını ortadan kaldıracak şekilde hiçbir ahlaki değer taşımadan davranmasını asla kabul etmediklerini söyledi.Dijital ağların bir hukuksal, yönetsel çerçeveye alınması noktasında Dijital Mecralar Komisyonu’nun önemli çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini kaydeden Yayman, bu kapsamda Türkiye’deki dijital ağların temsilcilik açmasının önemine değindi.Hüseyin Yayman, “TikTok denen bir dijital ağın, Türkiye’de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz, kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz.” diye konuştu.TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman şöyle konuştu:”Tam da bu noktada TikTok’un Avrasya Bölge Koordinatörü ve Temsilcisini Türkiye’ye çağırdık; 7 Aralık 2023’te Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. TikTok’taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği, sokakta çok büyük reaksiyona yol açan uygulamalar hakkında bize açıklamalarda bulunacak. Komisyon olarak sosyal ağların, kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Dijital ağların müstehcenliği ticari boyuta taşımasına, zararlı içerik üretmesine, hiçbir normun tanınmamasına, hiçbir ahlaki değerin benimsenmemesine sessiz kalamayız.”Buna tepki gösterdiklerini dile getiren Yayman, “TikTok’a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var. Biz bunların hepsini komisyonumuzda değerlendireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.Bireysel özgürlükler ne kadar önemliyse kamu düzeninin, ailenin, toplumun korunmasının da aynı ölçüde önemli olduğunu vurgulayan Yayman, 7 Aralık’taki görüşmelerinin ardından Komisyon olarak bu konuda bir karar alacaklarını açıkladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.